Kadınlar alanlarda: ‘Sözleşmeyi uygula’

0
1093

İktidarın İstanbul Sözleşmesi’ni hedef almasına ve artan kadın şiddetine karşı “Yaşam hakkımızı savunmak için İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmayın” diyen kadınlar 4-5 Ağustos’ta birçok kentte eylemdeydi. 5 Ağustos akşamı İzmir’de Alsancak ÖSYM önü, Ankara’da Sakarya Meydanı’nda toplanıldı. İzmir’de polis kadınlara müdahale etti, gözaltılar yaşandı. Kadıköy’de de eylem ‘Büyük Kadın Buluşması’ adıyla yapıldı.
Kadınlar güçlü bir katılımla taleplerini dile getirdiler. “İstanbul Sözleşmesi’ni kabul et”, “Kadın cinayetleri politiktir” dövizleri taşıyan kadınlar “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” diye haykırdı.
Türkiye’nin pek çok kentinde gerçekleştirilen eylemlerde kadınlar devlet şiddetine maruz kaldı ve çok sayıda kadın darp edilerek gözaltına alındı. Buna rağmen eylemlilikler sürmeye devam ediyor.
12 Ağustos günü Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar sloganlarıyla, zılgıtlarıyla bildirilerini dağıttılar. Kadınlar baskıcı ve sindirmeci uygulamalara boyun eğmeyecek. Yaşasın kadın dayanışması.

Haber: Aysel Hoşgit

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz