Ahşap ürünler yaparak burs veriyor

0
1132

Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Uzuntarla Mahallesi’nde yaşayan ve aynı zamanda Uzuntarla Adige Kültür Derneği’nin Başkanı olan 63 yaşındaki Sedat Yenişen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) emekli olduktan sonra kendisine bir hobi atölyesi kurdu. Atölyede atıl ürünleri elinin emeğiyle işleyerek adeta bir sanat eserine dönüştüren Yenişen, kullanılmayan ağaç kütükleri üzerine baskı transfer ve yakma tekniğiyle işlediği Çerkes motifli ürünleri satarak, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin okul masraflarını karşılamak amacıyla burs veriyor.
Satılan ürünlerin paralarının direkt olarak öğrencilere gittiğini söyleyen Yenişen, burs verdiği öğrencilerin iyi yerlere geldiğini görmenin kendisinin en büyük kazancı olduğunu belirtti.


Uzuntarla Adige Kültür Derneği Başkanı Sedat Yenişen, “TSK’dan emekli oldum. Emekli olduğumda amacım böyle bir hobi atölyesi kurup, kendimce bir şeyler yapmaktı.

Yaklaşık 10 senedir öğrenci okutmaktayız dernek olarak. Burada yaptığım tabloları destek amaçlı satıyoruz. Hiçbir gelirimiz, şahsımıza ait bir kazancımız yoktur. Malzemelerimiz hep atıldır, geri dönüşümdür. Şu an 6 öğrencimizi okutmaktayız. Onlara bir nebze de olsa destek verebiliyorsak bizlere ne mutlu” dedi.
(kocaeligazetesi.com.tr)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz