Neler oldu?

0
660

“6-8 Ekim olayları şeffaf araştırılsın” çağrısı
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, kamuoyunda “Kobane Olayları” olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen toplumsal olayların şeffaf bir şekilde araştırılması çağrısında bulundu.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca tutuklandı
Kars’ta HDP’ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca ile HDP Kars İl Eş Başkanı Cengiz Anlı’nın da olduğu 4 kişi tutuklandı.

Rıza Türmen: Yargıçlara baskı yapılıyor
Demokrasi İçin Birlik (DİB) Sözcüsü ve eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen “Işıklar yanıyor” polemiğine ilişkin “AYM hükümeti kızdıran kararlar vermesin diye yargıçlar üzerinde baskı kurulmak isteniyor” değerlendirmesinde bulundu.

İmamoğlu’dan Kürtçe oyun yasağına tepki
İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenecek Dario Fo’nun “Yüzsüz” oyununun Kürtçe uyarlamasına getirilen yasak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tepkisini çekti. İmamoğlu, “Dario Fo’nun, bu oyunu, Devlet Tiyatroları tarafından oynanmış. Türkçe oynanmış. Şimdi Kürtçe oynanacak. Ne farkı var?” dedi.

Apartman duvarındaki ‘Alevilere ölüm’ tehdidi hakkında soruşturma başlatıldı
İstanbul’un Pendik ilçesinde bir apartmanın duvarına ‘Alevilere ölüm’ yazıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı ve sözcüsü İsmail Çataklı, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz