Neler oldu?

0
443

Türkiye Uzay Ajansı’na ödenek 

Ekonominin 2022-2024 dönemini kapsayan üç yıllık yol haritasını içeren Orta Vadeli Programı açıklandı. Milli Uzay Programı’nı yürüten Türkiye Uzay Ajansı’na 2022’de 61,2 milyon, 2023 yılında ise 67,9 milyon lira olmak üzere 2 yıl için toplamda ayrılacak para 129 milyon TL olacak. 

  

“100 bin aile kiralık ev bulamıyor” 

Metropol kentlerdeki yüksek kira artışlarının nedenlerinin araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Yüksek fiyatlar ve arz sıkıntısı nedeniyle yaklaşık 100 bin aile kiralık ev bulamıyor. Vatandaşlar elverişli konut hakkına erişemiyor” dedi. Purçu, salgın öncesinde 400 bin TL civarındaki satılık dairelerin fiyatının 750 bin TL’ye kadar çıktığını belirtti. 

  

Atanan yönetim, caz derslerini kaldırdı 

Melih Bulu’nun görevinden alınmasının ardından Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve yönetimi, güz döneminin başlamasına kısa zaman kala, üniversitede 16 senedir caz dersleri veren Seda Binbaşgil’in derslerinin kaldırıldığını duyurdu. (Susma24) 

  

Araştırmada, ekonomik gücü seçtiler 

Türkiye Raporu’nun araştırması, Türkiye’de bir vatandaşın güç sahibi olması için öncelikli olarak para sahibi olması gerektiğini düşünenlerin oranının %43’e yakın olduğunu gösterdi. Cevaplar arasında daha sonra sırasıyla bilgi gücü, yasal güç, dini güç, medya gücü, silahlı güç ve karizma yer aldı. (Spektrum) 

  

Demirören, borcunu ödeyecek mi? 

Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan çektiği ve faiziyle birlikte 850 milyon doları bulan kredi dahil olmak üzere 1,5 milyar dolarlık borcunu yapılandırmak için bankalarla görüştüğü belirtiliyor. 

  

Afrika’nın yoksulluğu ve Emine Erdoğan’ın saati 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, Emine Erdoğan’ın ‘Afrika Seyahatlerim’ adlı kitabının piyasaya çıkması üzerine yapılan tanıtımlarda kullanılan bir fotoğrafa dikkat çekti ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tayyip yazar da Emine hanım yazmaz mı..! Fotoğraflarla bezenmiş ‘Afrika’ya Seyahatlerim’ kitabı piyasada… Chopard Happy Diamonds kol saati Afrika’nın yoksulluğu ile uyum halinde… Kol saati çakma değilse fiyatı 30.000 Euro’dan başlıyor” dedi. 

  

Malatya’da 4 haftada 159 sınıf kapatıldı 

Vaka sayısındaki artış rakamlarına göre ‘en riskli 10 il’ arasında yer alan Malatya’da yüz yüze eğitimin başladığı 6 Eylül tarihinden 27 Eylül tarihine kadar 159 sınıf kapatıldı. 

Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, “Ağırlıklı olarak liselerde vaka görülüyor. Bir sınıfta 2 öğrencinin pozitif çıkması sonucu sınıfları kapatıyoruz. 8 bin sınıfta 180 bine yakın öğrencimiz var. Bugüne kadar 159 sınıfı kapatarak yüz yüze eğitime ara verdik” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz