Neler Oldu?

0
613

Asgari ücret belirlendi 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücret rakamını 4 bin 253 lira olarak belirledi. Öte yandan, asgari ücrette gelir ve damga vergisi de kaldırıldı. 

  

Tüketici güven endeksinde düşüş 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen “Tüketici Eğilim Anketi” sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, aralıkta geçen aya göre yüzde 3,1 azaldı. Kasımda 71,1 olan endeks, bu ay 68,9 oldu. 

  

HDP İstanbul İl Örgütü 4. Olağan Kongresi 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü 4. Olağan Kongresi, “Şimdi HDP Zamanı” sloganıyla gerçekleşti. İl örgütünün yeni eşbaşkanları olarak İlknur Birol ile Ferhat Encü seçildi. 

  

Aysel Tuğluk için kadın örgütlerinden açıklama 

Tutuklu eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk için ortak açıklama yayımlayan 68 kadın örgütü, “Tedavisinin olması gereken ortamda sürdürülebilmesi için bir an önce özgür kalmalı” dedi. 

  

Ayhan Bilgen, HDP’den istifa etti 

Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Kars’ın eski belediye başkanı Ayhan Bilgen, “Yolcu yolunda gerek! Uyarı ve eleştirilerimde yanılmayı umuyor, barış ve demokrasi için iyi niyetle,özveriyle mücadele eden herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

  

“Erdoğan’a güven bitti, yapı paydos” 

CHP Genel Merkezi’nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülkeyi yangın yerine çevireceksin. Sonra da Muaviye misali, Kuranı Kerim sayfalarını yırtıp mızrağa geçirerek kendine kalkan yapmaya kalkacaksın. Edep yahu! Ama artık Erdoğan’a güven bitti, yapı paydos. Bu bölümü geçmek için basacak tuşu kalmadı” dedi. 

  

“Rüya görüyor olmalı” 

John Hopkins Üniversitesi Ekonomi Profesörü Steve Hanke, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Enflasyonu yüzde 4’e indireceğim” açıklamalarına ilişkin olarak “Erdoğan, Türkiye’nin enflasyonunu yıllık yüzde 4’e düşürme sözü verdi. Rüya görüyor olmalı. Türkiye’nin yıllık enflasyonunu yüzde 137,76 olarak ölçüyorum” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz