KISA KISA

0
781

Validebağ’da yeni kazanım 

Validebağ Korusu’nda talana karşı 200 gündür süren direniş, yeni bir kazanımla taçlandı. AKP’li belediye, rehabilitasyon adı altında adı altında 500 araçlık otopark,150’den fazla elektrik direği gibi katliamları yapmanın yolunu açan projenin sözleşmesini feshetti.  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “Validebağ Korusu projesine 21 Haziran Pazartesi günü başlıyoruz” açıklaması üzerine Validebağ Gönüllüleri ve Validebağ Savunması, koruda nöbetlerine başlamıştı.  

Kimyasal kirlilik tehdidi 

Bilim insanları gezegeni saran kimyasal kirliliğin, küresel ekosistemlerin istikrarını tehdit eder hale geldiği uyarısında bulundu. Kimyasal kirlilik, tüm yaşamı destekleyen biyolojik ve fiziksel süreçlere zarar vererek Dünya’nın ekolojik sistemlerini tehdit ediyor. Örneğin pestisitler, tüm ekosistemler ve dolayısıyla temiz hava, su ve gıda sağlanması için temel olan hedef olmayan birçok böceği yok ediyor. 

2021: En sıcak 7 yıldan biri 

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2021 yılının şimdiye kadar kaydedilen en sıcak 7 yıldan biri olduğunu duyurdu. 

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl kaydedilen ortalama küresel sıcaklığın, sanayi dönemi öncesi 1850-1900 yıllarındaki ortalama sıcaklıktan 1,11 santigrat derece daha fazla olduğu bilgisi paylaşıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz