HDP Kadın Meclisi bildirgesi yayımlandı

0
430

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, ‘Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız’ sloganıyla 21-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirdiği 4. Olağan Kadın Konferansı’nın sonuç bildirgesini yayımladı. 

Ferdane Kılıç ve Çerkes soykırımı 

Bildirgede, “Halklara savaşın, krizin, ırkçılığın, erkek egemenliğinin benzer biçimlerini farklı gibi sunan ‘iki yolun’ da bizlere demokrasi, özgürlük, barış, adalet ve eşitlik getirmeyeceğinin bilinciyle 3’üncü yol siyasetimizi büyüteceğiz. Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Ferdane Kılıç’ın anısını mücadelemizde yaşatarak; sürgün ve soykırımın 158. yılında Çerkes halkının acılarını yürekten paylaşıyoruz. Farklılıklarımızın ve renkliliğimizin bizi bir araya getirdiği konferansımıza erkek-devlet şiddeti sonucu katledilen kadınları anarak başladık. Konferansımızı Deniz Poyraz ve Aysel Doğan şahsında yaşamlarını mücadeleye adayan tüm kadınlara atfediyoruz” ifadeleri yer aldı. 

Konferansta alınan somut kararlar ise şöyle belirlendi: “HDP Kadın Meclisi bünyesinde Kadın Ekoloji Komisyonu oluşturulması, kadın yoksulluğu, kadın emeğinin sömürüsüne karşı mücadele edilmesi, savaş, işgal ve özel savaş politikalarına karşı mücadelenin büyütülmesi, göçmen ve mülteci kadınlarla dayanışmanın büyütülmesi, Genç Kadın Meclisleri’nin kurulması, kadın siyaset akademisi oluşturulması, adil ve özgün bir engellilik politikasının geliştirilmesi, eşbaşkanlık ile eşit ve özgür bir yaşamı alternatif sistemle örme kararlılığı, faşizme karşı ortak mücadele için kadın mücadelesinin büyütülmesi, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kazanımlarımızın korunması, kadın siyasi tutsaklar ve öz savunmada bulunan kadınların özgürlüğü için mücadele edilmesi.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz