Muhalif basına baskı

0
407

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma gerekçesiyle 8 Haziran Çarşamba günü evlerine düzenlenen polis baskınıyla 20’si Mezopotamya Ajansı ve Jinnews muhabiri olmak üzere 21 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltılara tepki gösteren 62 basın kuruluşu ve 837 gazeteci tarafından “Basına yönelik iktidar baskısını kınıyor, karşı tavır almaya davet ediyoruz!” başlıklı bir açıklama yayımlandı. 

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) verdiği bilgiye göre savcılığın tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği 21 kişiden gazeteciler Abdurrahman Öncü, Aziz Oruç, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Lezgin Akdeniz, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Ali Ertaş, Mehmet Şahin, Neşe Toprak, Ömer Çelik, Ramazan Geciken, Remziye Temel, Safiye Alagaş, Serdar Altan, Suat Doğuhan ve Zeynel Abidin Bulut tutuklandı.  

Gazeteciler Esmer Tunç, Mehmet Yalçın, Kadir Bayram, basın çalışanı Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen ise adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.  

İnci Hekimoğlu ifade verdi 

Artı Gerçek yazarı, gazeteci İnci Hekimoğlu, 16 Haziran sabahı İzmir’deki evinden gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.  

DİSK Basın-İş’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Sansür yasasının komisyondan geçtiği gün 16 gazetecinin sabaha karşı tutuklanmasından 2 saat sonra gazeteci İnci Hekimoğlu evinden gözaltına alındı. Gazetecilerin yeri adliyeler, cezaevleri değil; haber merkezleridir. Gözaltındaki, cezaevindeki tüm gazeteciler serbest bırakılsın!” ifadelerine yer verildi. 

Twitter hesabından yaptığı 4 paylaşım gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilen Hekimoğlu, ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hekimoğlu, “Sevgili arkadaşlarım, meslektaşlarım, hukukçu dostlarım; dayanışmanıza ve mesajlarınıza tek tek yanıt veremesem de bilin ki, hepsini yüreğime istifledim. Birlikte çoğalmak ne mutluluk… Hepinize çok teşekkür ederim” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz