Saakaşvili’den inciler

0
381

Gürcistan’da hapiste bulunan eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Gürcü ve Abhazların bir federasyon kurması gerektiğine inandığını belirtti. 

Sosyal medyada paylaşım yapan Saakaşvili, kurulacak federasyonun idari merkezinin Kutaisi’de olması gerektiğini de yazdı. 

Yeni Gürcü-Abhaz devletinin çifte vatandaşlığa izin vereceğini söyleyen Saakaşvili “Abhazya vatandaşları otomatik olarak Gürcü vatandaşlığına sahip olacak, Gürcistan’ın geri kalanının vatandaşları ise Abhazya vatandaşı olmayacak. Bunu yaparak, asimilasyon korkularını otomatik olarak ortadan kaldıracağız” dedi. 

Saakaşvili’nin önerdiği federasyonun Gürcüce ve Abhazca olmak üzere iki resmi dili ve Kutaisi parlamentosunun iki meclisi olacak. 

Tiflis’te bir klinikte tedavi gören eski cumhurbaşkanı, Abhazya’nın uluslararası tanınma şansının olmadığını ve Gürcistan’la birlikte “kimlik geliştirme ve koruma garantisi” ile AB’nin bir parçası olabileceğini de sözlerine ekledi. 

Saakaşvili, Abhazya ile birleştikten sonra Gürcistan’ın GSYİH’sinin 3-4 yılda 2-3 kat büyüyeceğinden ve 6-7 yıl içinde Gürcistan-Abhaz Federasyonu’nun 20 milyona kadar turist çekebileceğinden emin. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz