Anavatan ve diaspora gençleriyle ‘Geleceği Birlikte Yaratmak’

0
386

Abhazya Cumhuriyeti, Kafkasya ve Rusya Federasyonu’nun diğer bölgeleri ve diasporadan gençlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen “Geleceği Birlikte Yaratmak” isimli uluslararası gençlik forumuna ev sahipliği yaptı. 

 

Oçamçıra’da yapıldı 

21-26 Ekim tarihlerinde Oçamçıra kentinde düzenlenen forum, dans topluluğu ve faklı sanatçıların sahne aldığı bir etkinlikle başladı.  

Forum sırasında gönüllülük, gençlik organizasyonları ve medyanın etkin kullanımı gibi konularda konferanslar yapıldı. Konferanslara paralel olarak workshoplar düzenlendi. Forum, spor aktiviteleri ve Abhazya gezisi ile devam etti.  

Etkinlikler sırasında dört gruba ayrılan katılımcılardan forum sonuna kadar bir proje sunmaları istendi. Kafas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Yönetim Kurulu Üyesi Seyfi Tokuç’un da yer aldığı “Аджанджух” Acancuh Grubu, “Eşit Fırsat Dünyası” isimli proje ile birinci seçildi. Abhazya’nın farklı bölgelerinden gelen çocuklara modern dünyada talep edilen becerileri öğrenme fırsatı vermeyi amaçlayan projenin gerçekleştirebilmesi için 300.000 Ruble ödül verildi. (KAFFED) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz