‘Hukuksuz davalar bizi durduramaz!’

0
330

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hakkında ‘kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütme’ iddiasıyla açılan kapatma davasının ikinci duruşması, Çağlayan’daki İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. 

5 Ekim’de gerçekleşen duruşma öncesinde çok sayıda dernek, platform ve komisyon “hukuksuz girişime karşı çıkmak” ve dayanışmak için adliye önünde bir araya geldi.  

  

“Kadınlar susmadı, susmayacak” 

Adliye önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Ayşen Ece Kavas, “Uydurma bahanelerle derneğimizi kapatmak istiyorlar. Kadınlar susmadı, susmayacak. Biz, her zaman olduğu gibi bugün de yalnız değiliz. Barolar, partiler, dernek, kadınların aileleri, LGBTİQ+’lar yanımızda. Ve biz, bu mücadeleye devam etiğimiz sürece bizi durduramayacaklar. Hukuksuz davalar bizi durduramaz” dedi. 

  

“Gözdağı vermek istiyorlar” 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Başkanı Gülsüm Kav’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bugün hiç açılmaması gereken bir davanın duruşması için adliyedeyiz. Bu şekilde bizi getirmelerinden dolayı kimse utanç duymuyor. Bu dava derhal düşürülmeli. Her gün temel hak ve özgürlüklerimize saldırılıyor. Bürokratların cinayet işlediği günler yaşıyoruz. Gözdağı vermek istiyorlar. Sizlerin varlığıyla kendimizi güçlü hissediyoruz. Bugün Türkiye’de ve dünyada, İran’da mücadele eden kadınlar bize kuvvet veriyor. Bir kişi giderse bin kişi geliriz, mücadeleye devam edeceğiz.” 

  

Yakınlarını kaybeden ailelerin müdahillik talebine ret 

Duruşmada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin yöneticileri ve dernek avukatlarıyla çok sayıda gönüllü avukat hazır bulundu. 

Dernek avukatları, kapatma davasının hukuka aykırı olduğunu ve davanın düşürülmesi gerektiğini savunarak, davanın açılmasına neden olan ve dosyada delil sayılan polis fezlekelerinde yer alan suçlamaların, ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını söyledi.  

Öldürülen kadınların ailelerinin de davaya müdahil olmayı talep ettiği duruşmada mahkeme, yakınlarını kaybeden ailelerin müdahillik taleplerinin reddine karar verdi. Hâkim, tanıkların dinlenmesini kararlaştırdı ve tüm dosya geldikten sonra avukatların beyanda bulunması için süre vererek, duruşmayı 11 Ocak 2023 tarihine erteledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz