‘Abhazya Gürcistan değildir’

0
261

“Abaza Bilgi-Belge Paylaşım” ve “Apsuara” grupları, Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği’nin “Abhazya Gürcistan’dır, Gürcistan Hepimizin!” başlığıyla 19 Aralık’ta paylaştığı yazı üzerine ortak açıklama yayımladı. 

“Abhazya, Gürcistan DEĞİLDİR. Abhazya Abhazya’dır! En önemlisi de Abhazya başkasının yarattığı bir devlet değil. Bir savaştan sonra, özellikle de (Gürcistan tarafından) kendilerine dayatılan bir savaştan sonra bağımsız hale gelen bir ülkedir. Abhazya’nın devlet olma hakkının olup olmadığını belirlemek ne Rusya’ya, ne Gürcistan’a veya diğer devletlere bağlı değildir. Bu hak sadece ve sadece tek başına Abhazya’ya aittir!  

Abhazya Cumhuriyeti eski dışişleri bakanı Sergey Şamba bir röportajında ‘Abhaz tarihinin çarpıtılması, milliyetçi Gürcü bilimadamlarının favori metodudur’ der. Maalesef ki bu metot, sadece milliyetçi Gürcü bilimadamları arasında değil, aşırı milliyetçi Gürcü politikacıları, sivil toplum kuruluşları ve genel olarak Gürcistan’daki malum çevrelerin favori metodudur. Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği de yazılarında bu metodu kullanmaktan geri kalmamıştır” ifadelerinin yer aldığı açıklamayı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. 

https://apsuara.org/abhazya abhazyadir/?fbclid=IwAR2yTgJGlOCiP3KKVTp62wSC49pMwLB-yBsDRHCwkisMGVB5FzAa0oa9Z7I

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz