Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ilk mitingi Kartal’da yapıldı

0
232

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, ilk mitingini “Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim” sloganıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda düzenledi.  

15 Ocak’ta gerçekleşen, binlerce kişinin katıldığı mitingde siyasi partiler kortej halinde Kartal Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi.  

İstanbul-Kartal Meydanı’ndaki mitingin açılışını Selahattin Demirtaş yaptı. Kartal mitingi için “Görüşelim orada, sürprizlerimiz var” diyen Demirtaş gerçekten sürprizini yaptı. Söz ve müziği kendisine ait, sınıf vurgusunun güçlü olduğu “Emekçiyiz Biz” seçim şarkısıyla alana “merhaba” dedi. 

Mitingde, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerin eş genel başkanları, sözcüleri ve başkanları söz aldı, seçime dair mesajlar verildi ve ittifakın kendi adayını çıkartacağı belirtildi. 

“Bu tarihi kimse unutmayacak” 

TÖP Sözcüsü Juliana Gözen, yaptığı konuşmada, “Seçeneksiz değilsiniz, biz buradayız burada! İttifak burada, bu iktidarı göndereceğiz. Bu tarihi kimse unutmayacak. Kürt ve Türk halkının kendi seçeneğini yarattığı tarih bugündür ve söz veriyoruz kardeşler, ülkeyi bataklığa sürükleyenleri göndereceğiz. Emeği ve özgürlüğü için savaşanlar, hoş geldiniz! Birileri korkuyor yargılanacağı günler gelecek diye, korksunlar. Bizden çaldıkları hayatları geri alacağız. Söz bitti, saflar netleşti. Dibine kadar bataklığa batmış bu iktidarı göndereceğiz” diye konuştu. 

  

“Son gülen iyi güler” 

EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk’ün konuşmasında, “Son gülen iyi güler. Birleşmiş, örgütlenmiş halkı kimse yenemez. Seni yeneceğiz AKP, seni göndereceğiz AKP. Birleştik! Bütün gücümüzle göndereceğiz. Türkiye halkları, işçiler, emekçiler, Emek ve Özgürlük İttifakı gönderecek” ifadeleri yer aldı. 

  

“Çürümüş düzeni bizler göndereceğiz” 

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de konuşmasında “Bu ülkede işçilerin, emekçilerin oyları, gençlerin, kadınların, Kürt halkının, eşit yurttaşlık isteyen Alevilerin oyları çantada keklik değil kardeşim. Bunu da bileceksin. Eğer inkârcı, yok sayıcı tutumunu devam ettirirsen Emek ve Özgürlük İttifakı kendi adayını da çıkartacak kardeşim. Halkla birlikte bu meydanlardan çıkaracak. Tek adam yönetimini, arkasındaki sermaye düzenini, çete-mafya düzenini, bu çürümüş düzeni bizler göndereceğiz, halk gönderecek” dedi. 

  

“Halklarımızla birlikte seçimlere damgamızı vuracağız” 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugün Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ilk mitingini İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Bu daha başlangıç sevgili arkadaşlarımız. 82 milyon bu havayı hissedecek, bu rüzgârı hissedecek, bu havayı soluyacak ve seçimlerde İstanbul bir kez daha kendisini ispat edecek. Bundan hiç kimsenin kaygısı ve kuşkusu olmasın. Çünkü asıl hikâye bizim hikâyemizdir.  

7 Haziran’da başlayan bir başarı hikâyemiz var. Bu başarı hikâyesini şimdi ülkeyi yönetme hikâyesine çevireceğiz. Halklarımızla birlikte, dostlarımızla, bileşenlerimizle, ittifaklarımızla birlikte seçimlere damgamızı vuracağız” ifadelerini kullandı. 

  

“Hep birlikte savaş oyunlarını bozacağız” 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise “Değiştireceğiz bu düzeni ve göndereceğiz bu iktidarı. Bu iktidar ve düzen savaştan ve sömürüden besleniyor, talandan yalandan besleniyor. Biz de diyoruz ki: Hep birlikte savaş oyunlarını bozacağız. Savaşa karşı barışın en güçlü ittifakını kuracağız. Her savaş ve operasyonu aşımızdan, ekmeğimizden çalmak demektir. Savaş politikalarıyla yoksul halkı daha da yoksullaştırıyorlar. Ekmeği, aşı çalıyorlar. Bu ülkenin geleceğini gasp etmek istiyorlar. Bu ülke halkını daha da yoksullaştırıyorlar. İşte biz buna dur diyoruz, savaşa hayır diyoruz. Yaşasın barış ittifakı” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz