‘Kadınların isyanı değiştirecek’

0
291

“Kadınlar Birlikte Güçlü” platformu öncülüğünde Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “2023’te kadınların isyanı değiştirecek” diyerek basın açıklaması yaptı.  

8 Ocak’ta düzenlenen eylemde basın açıklamasını okuyan Cemile Baklacı, “Hakkını arayanların yargılandığı, şiddet faillerinin cezasızlıkla ödüllendirildiği bir sene daha geçti. Son 3 senedir İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi söyledik. Failleri aklayan erkek adalet karşısında gerçek adalet sağlanana kadar duruşma salonlarını da sokakları da meydanları da terk etmiyoruz” dedi. 

“Hayatımız bizim, kutsal aileniz sizin olsun”, “Erkek şiddetine karşı kadınlar birlikte güçlü”, “Emeğimizi sömüren sermayeye, devlete, erkeğe isyan”, “Ayrımcı anayasa değişikliğine tartışmasız hayır”, “Diyanet, cemaat, tarikat, hayatımızdan elinizi çekin”, “Kürtaj haktır”, “Çocuk istismarını aklama”, “Barış istiyoruz”, “Erkek öldürüyor, devlet faili koruyor”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “LGBTİ+’yız, varız” yazılı pankartları eylem alanında birleştiren kadınlar, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa” sloganı attı. 

5 Şubat’ta ‘İstanbul Kadın Forumu’ yapılacak 

“Kadınlar Birlikte Güçlü”, Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde “Kadınların isyanı değiştirecek” sloganıyla 5 Şubat’ta “İstanbul Kadın Forumu” düzenleyecek. Platformun çağrısında şu ifadelere yer verildi:  

“5 Şubat’ta İstanbul Kadın Forumu’nda buluşuyoruz! Şimdi çok daha güçlü bir biçimde bir arada durmaya ihtiyacımız var. Değiştirmek için, iddiamızı ortaya koymak için, birlikteliğimizi güçlendirmek için 5 Şubat’ta buluşalım.  

8 Ocak’ta da söyledik: Kadınların isyanı değiştirecek!”

Basın açıklaması 

Hayatın her alanını dar eden tek adam rejimi; haksızlık, hukuksuzluk; bizi esir almaya çalışan umutsuzluk hissi ve daha nicesine başkaldırıyoruz! 

Şiddetsiz, sömürüsüz, eşit, özgür bir hayat kurana dek bitmeyecek bu isyan dedik. Hayatın her alanında, her yerde eşitlik istiyoruz. İnsanca çalışma koşulları ve ücretlerde eşitlik istiyoruz! Üzerimize yıkılan bakım hizmetlerinin karşılanmasında eşitlik istiyoruz. Heteronormativiteye karşı arzularımızda, aşklarımızda, cinselliğimizde eşitlik istiyoruz. 

Çocuk istismarının meşrulaştırılması karşısında her çocuğun güvende, kendi kimliğiyle, özgürce yaşayabileceği toplum istiyoruz. 

Biz kadınlar şimdiye kadar sokaklarda, isyanla mücadeleyle kazandığımız haklarımızı alacağımız bir yıla adım atıyoruz. 

Bu yıl bir kişi daha eksilmediğimiz, serbest bıraktığınız tüm katillerin ve meşrulaştırdığınız erkek şiddetinin hesabını verdiğiniz bir yıl olacak. Bu yıl tüm tutsak kadınları özgürlüklerine kavuşturduğumuz, bu yıl İstanbul Sözleşmesi’nin bir seçim vaadinden fazlası olması için mücadele edeceğimiz bir yıl olacak. 

Tüm kadınları, haklarımız, özgürlüğümüz, hayatımız için 2023’te mücadelenin kadın dayanışmasının ve bu kalabalığın bir parçası olmaya çağırıyoruz. Yola çıkarken dediğimiz gibi tek başına olmaz, kadınlar birlikte güçlü! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz