‘İhanet ve cinayet’

0
218

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde 13 Şubat’ta düzenlediği basın toplantısında, 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler hakkında konuştu.

ANKA’nın haberine göre Öztrak, şunları söyledi:

“Depremin geleceği belliydi. Bu kentleri depreme karşı güçlendirmek için hiçbir önlem almadılar. Ellerinde uygulanabilir, deprem müdahale planı olmadığı için çok kıymetli dakikaları kaybettiler. Şimdi çıkıp ‘asrın depremi’ diyerek, neden oldukları ‘asrın cinayeti’nin, ‘asrın ihaneti’nin üstünü örtemezler.

Koca koca adamlar, Nebati bakanıyla, Binali’siyle kameralar önünde yer kapma yarışı yaparken milletimiz enkazın altında bir başına kaldı. Bunun üstünü örtemezler. Binlerce liralık paltolarıyla, ceketleriyle, atkı ve bereleriyle, koca koca adamlar kameralar önünde tespih tanesi gibi dizildi. Üzerlerinde mont bile olmayan, ufacık depremzede çocuklarımızı kendilerine dekor yaptılar. Bundan da hiç utanmadılar. Çünkü bunlar için her şey gösteri, her şey gösteriye dahil. Ne diyelim, o rezil imaj parlatma çabanız yerin dibine batsın.

‘Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız insanlarının nasıl öldüğüne bakın’ demiş, Albert Camus. Ne yazık ki ülkemizde bu sözü çok sık tekrarlamak zorunda kalıyoruz. Bu son felaket de gösterdi ki; ülkemizde en ucuz şey insan hayatı ve insan hayatının ucuz olduğu ülkelerde kibirli yöneticiler, her ölüme ‘kader’ diyor. Büyük bir kibirle sorumlusu olduğu ölümleri bile kabullenmiyor, hiçbir suçu üstlenmiyor.

Bu kibir abideleri, Sayıştay’ın uyarılarına rağmen; hiçbir önlem almazlar. Kömür madeni patlar, madencilerimiz ölür. ‘Kader’ deyip geçmeye kalkarlar. Dere yatağına ev yapılmasına izin verirler. Göz yumarlar. Yağmur yağar, sel olur. Yurttaşlarımız sele kapılır, hayatını kaybeder. ‘Kader’ deyip geçmeye kalkarlar.

‘İtibardan tasarruf olmaz’ derler, kendilerine uçan saraylar alırlar. Ama bir yangın söndürme uçağı almazlar. Ülkenin ormanları yanar. Ormanla beraber vatandaşlarımız yanar. ‘Kader’ deyip geçmeye kalkarlar.

Ülkenin tüm biliminsanları uyarır. Devletin kurumları uyarır. Deprem gerçeğine aldırmazlar. 20 yıl el parasıyla bu ülkeyi ‘yönetirmiş’ gibi yaparlar. Paralar gösterişe gider.”

Suç duyurusu

“Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği”, Sakarya‘da dokuz depremzede çocuğun, annelerinin yanından alınarak müftülüğe ait olan ancak işletmesi İsmailağa Cemaati‘ne bağlı vakıf tarafından yürütülen bir yatılı Kuran kursuna verilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kahramanmaraş merkezli depremde babalarını yitiren 9 çocuğumuzun İsmailağa Cemaatine yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfına yatılı olarak verildiği iddialarının soruşturulması hususunda suç duyurusunda bulunduk. Çocuklara sahip çıkmak görevimiz. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz