Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı

0
183

Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından bir kez daha yakınlarının akıbetini sormak için 22 Nisan’da yine Galatasaray Meydanı’ndaydı.

943. haftada Galatasaray Meydanı’nda ellerinde karanfillerle açıklama yapmak isteyen kayıp yakınları, polis tarafında ablukaya alındı.

Aralarında Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınarak, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.

Polisin izin vermediği açıklamada şu ifadeler yer alıyordu:

“Gerçek bayramlar için kayıplarımızı istiyoruz.

Bugün bayram…

Herkes sevdikleriyle vakit geçirirken, mezarlarını ziyaret ederken, biz bu bayramda Galatasaray’dayız. Bizim ziyaret edeceğimiz bir mezarımız yok. Gözaltında kaybedilen sevdiklerimizin mezarlarına bırakamadığımız karanfilleri kayıplarımızın simgesi haline gelen Galatasaray Meydanı’na bırakmak için buradayız.

Yaşadık biliyoruz: Bayram toplumsal sevinç ve kutlamada ortaklaşmaksa, adaletsizliğin hüküm sürdüğü yerde bayramlar bayram gibi olmaz. Bayramlar; acının, öfkenin, yasın ve isyanın derinleştiği zamanlara dönüşür. Bayramların herkes için kutlamalara vesile olabilmesi için adaletli bir hukuk düzeni kurmak ve bu düzeni sürdürmekle kendini yükümlü sayan bir devlet yapılanması istiyoruz.

Bu bayramda da devleti yönetenleri, gözaltında kayıpların bulunması, akıbetlerinin açıklanması, faillerin cezalandırılması ve adaletin sağlanmasına dair yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Bayram vesilesiyle gözaltında kaybedilen sevdiklerimize sesleniyoruz: Sizi asla unutmayacağız; aklımızda, direncimizde, sözümüzde yaşatacağız…

Kaç yıl geçerse geçsin; tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan, 244 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz