Düş yolcuları anıldı

0
208

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Kobane’ye geçmek üzere Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde 23 Temmuz 2015’te toplanan gençlere yönelik DAİŞ tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişinin katledilmesine dair her ay düzenledikleri protesto eylemleri kapsamında, katliamın 93. ayında Kadıköy Halitağa Caddesi’nde bir araya geldi.

Eylemde, “Kalplerimiz adalet için atsın” yazılı pankartın yanı sıra katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşındı. “Suruç’un hesabı sorulacak”, “Suruç’u unutma, unutturma” ve “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganları atılan eylemde basın açıklamasını Koray Türkay okudu.

 

“Saldırı planlıydı”

DAİŞ tarafından gerçekleştirilen patlamaların yakın tarih aralıklarıyla yapıldığına dikkat çeken Türkay, bunun planlı bir şekilde yapıldığını ifade etti ve ”Yine, yapılan bu bombalı saldırılarla ilgili yapılan yargılamalar sırasında ortaya çıkan deliller toplamı aynı noktaya işaret etmektedir. IŞİD’in Türkiye’de yaptığı bütün katliamlar birbiri ile bağlantılıdır. Suruç katliamı davası boyunca bu bağlantıyı güçlendiren delilleri mahkeme heyetine sunmamıza rağmen görmezden gelindi” diye kaydetti.

 

“Davalar birleştirilmeli”

Yapılan bütün saldırıların mahkemeler tarafından tekil olarak kabul edildiğine işaret eden Türkay, patlamaların içyüzünün yeteri kadar araştırılmadığına dikkat çekti. Türkay devamla, “Tekil olarak kabul edilen her patlama birkaç kişi üzerine yıkılarak gerçek sorumlular yargı önünden kaçırıldı. Bu davalarda katliamı yapan tetikçiler kadar onlara yardım edenler ve yargılanmalarına engel olanlar da suçludur. Katliam davasının başından beri söylediğimizi bir kez daha tekrar ediyoruz. IŞİD terör örgütünün Türkiye’de yaptığı katliamlar için açılan davalar birleştirilmeli ve aralarındaki bağlantı açığa çıkarılmalıdır” dedi.

 

“Meclis’te hesap sorulacak”

Türkay, konuşmasının devamında adalet talebini yineleyerek şunları söyledi: “Sadece Suruç katliamı değil bu topraklarda başta IŞİD terör örgütünün yaptığı katliamlar olmak üzere adalet mücadelesine konu olan bütün adaletsizlikler için de adalet aramaya devam ediyoruz.

Hepinizin bildiği gibi önümüzdeki ay 2023 genel seçimleri yapılacak. Yapılacak seçimlerde yıllardır adalet mücadelesi yürüten ailelerimizden Metin Kılıç, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden Ankara 3. Bölge milletvekili adayı oldu. Suruç katliamında eşi Ferdane ve oğlu Nartan’ı ölümsüzlüğe uğurladığımız Metin Kılıç, katliamın yaşandığı günden bu yana adalet mücadelesi yürütüyor. Seçilmesi durumunda adalet mücadelesine Meclis kürsülerinde devam edecek olan Metin Kılıç’a başarılar diliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz