Seçim öncesi kumpas operasyonu

0
234

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 25 Nisan’da 21 kentte eşzamanlı  olarak gerçekleştirilen ev baskınlarında aralarında gazeteci, siyasetçi, avukat ve sanatçıların da bulunduğu 216 kişi gözaltına alındı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine işaret ederek, gözaltılarla seçim güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirtti. Gözaltına alınan gazetecilerin seçimin nabzını tutan ve kamuoyu ile paylaşan gazeteciler olduğunu söyleyen Eren, bu nedenle gözaltıları ‘saldırı’ olarak nitelendirerek, “Antidemokratik ve baskı altında bir seçime giriyoruz. Bu baskıların artması endişelerimizi artırıyor. Özellikle Kürt basınının hedeflenmesi, seçime yönelik bir hamle olduğunu gösteriyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Seçimler yaklaşırken yapılan bu gözaltı operasyonunun bir kumpas operasyonu olduğunu ifade etmek isterim” açıklamasını yaptı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bunların seçim odaklı birtakım korkutma ve sindirme davranışları olduğunu düşünmemek elde değil. Ama o kadar uzun zamandır böyle korkutma ve sindirmeye yönelik gözaltılar, tutuklamalar gerçekleşiyor ki artık kimse bunların ifade ettikleri gerekçelere de neyse ki inanmıyor.”

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul milletvekili adayı ve eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da operasyonun seçim öncesi yapılmasına dikkat çekerek, “Bu durum siyasi saikle yapıldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz