Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Mülteci sayısı 35 milyonu aştı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla açıkladığı rakamlara göre, 2022 yılının sonunda dünyadaki mülteci sayısı bir önceki yıla göre 8 milyondan fazla artarak 35 milyonu aştı.

Mültecilerin yarısından fazlası ise Suriye, Ukrayna ve Afganistan’dan göç etti. 35 milyon mülteciye ek olarak, dünya çapında evlerini terk etmek zorunda kalmış toplam kişi sayısı da 100 milyonu aştı.

Ukrayna savaşı nedeniyle bir yıldan kısa bir süre içerisinde 5.7 milyon kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Böylelikle savaş, 2. Dünya Savaşı’ndan beri en hızlı şekilde büyüyen mülteci krizine neden oldu.

Türkiye, 3.6 milyon kişi ile dünyadaki en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yaparken, İran, 3.4 milyon ile ikinci en yüksek mülteci sayısına sahip ülke oldu. İran’ı 3 milyon ile Ürdün takip ediyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) göre, 2022 yılında zengin ülkelerin mültecileri barındırmak için harcadıkları para, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle üç kat arttı.

Yazarın Diğer Yazıları

“Evvelden Sonra” 18 Mayıs’ta “Bir Yazar, Bir Eser”de

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) “Bir Yazar, Bir Eser” adlı programının konuğu gazetemiz yayın kurulu üyesi Birgül Asena Güven. Güven’in Aralık 2023’te yayımlanan “Evvelden Sonra” romanının...

21 Mayıs’ta “Turnanın Dansı”

Çerkes sürgünü temalı "Turnanın Dansı Film Projesi"nin öyküsünü anlatan belgeselin gösterimi 21 Mayıs Salı akşamı 19.00-20.30 saatleri arasında olacak. Projenin ilk toplantısı 26 Ekim’de Ankara’da...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img