Merada fabrika olur mu?

0
162

Kayseri Kafkas Derneği, Birleşik Kafkasya Derneği, Methiyeliler Derneği, Çeçen İnguş Derneği, Kaynarlılar Derneği, Kayseri Karaçay Derneği, Örenşehir Derneği, Aşağı Boran Dereliler Derneği’nden oluşan Kayseri Kafkas Dernekleri Birlik Platformu, yaptıkları basın açıklaması ile Aşağıbeyçayır ve Eğrisöğüt köyleri arasında bulanan araziye yapılmak istenen patlayıcı madde tesisi için tepki göstererek “Beldemizde bu tesisi istemiyoruz” dedi.

12 Kasım’da Welibah Cafe’de bir araya gelen platform üyelerinin ortak açıklamasını okuyan Karaçay Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Harun Özkan, daha önce gösterdikleri tepki sonrasında projeyi geri çeken şirketin kapasite küçülterek yeni bir başvuru yaptığını söyleyerek; “Kapasitenin küçültülmesi 55 bin ton patlayıcının çevresel etkisini asla ve asla değiştirmeyecektir. Dinamit fabrikasında birçok kimyasal kullanılacak olup havayı, toprağı, çevreyi kirletecektir. Geçmişte birçok şehrimizde meydana gelen, ciddi can ve mal kaybına neden olan patlama olayları da endişemizi artırmaktadır” dedi.

Çevre tahribatına engel olmak için yetkililerden destek isteyen Özkan, “İlgili köy ve yöre halklarının istemediği, çevreye zararı tartışmasız olan tesisin oldubitti ile ve kanaatimizce tamamen hukuksuz bir şekilde yapılmasına Kayseri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün ve Kayseri Valiliği’nin engel olmasını talep ediyor, sonuna kadar sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz