Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

1. Kafkas Kültür Buluşmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde; Adige, Abaza, Oset, Çeçen, İnguş, Dağıstanlı, Karaçay-Malkar, Gürcü ve Laz toplumlarından 27 Kafkas sivil toplum kuruluşunun ortaklığıyla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda, 29 Şubat-3 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen “1. Kafkas Kültür Buluşmaları”na Osetleri temsilen Alan Kültür ve Yardım Vakfımız da katıldı ve bu büyük organizasyonda kültürümüzü en iyi şekilde temsil etti.

Sağdan sola: Ekrem İmamoğlu, İzolda Gogiçæva, Alan Kültür ve Yardım Vakfı Başkanı Kuşatı Sadrettin

Vakfımızın gençlik dans ekibi BARS’ın yanı sıra Kuzey Osetyalı geleneksel müziklerimizi geleneksel çalgılarla icra eden Ragon müzik grubu kendi konserine ek olarak Avrupa’da 20’ye yakın defile düzenlemiş ünlü tasarımcımız İzolda Gogiçæva’nın defilesine de eşlik etti.

İzolda Gogiçæva, Nart Efsaneleri’nden esinlenerek hazırladığı bu kreasyonu ilk kez iki ay kadar önce anavatanda sergilenmişti. Kuzey Osetyalı ressamımız Kadzatı Vadim’in resimleri de Vakfımızın ilgi çeken standında sergilendi. Değerli yazarımız Hayri Ata için de bir imza günü düzenlendi. Milli gururumuz Ælbægtı Leyla ve işletmesi Fıccın Restoran da her zamanki gibi eşsiz mutfağımızı hakkı ile temsil etti. Buluşmalar’ın açılışını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bars ekibinin dans gösterisine eşlik etmesi de oldukça sempati topladı. Sergi dolayısıyla Osetya devlet televizyonunda da Gogiçæva ile bir söyleşi yapıldı.

Ragon

Bu büyük organizasyonun altından başarıyla kalkan tüm STK’larımızı ve Alan Kültür ve Yardım Vakfımızı kutluyor, katkıda bulunan tüm soydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Kafkas tanıtım günlerinde Ragon grubunun müziği eşliğinde İzolda Gogiçæva defilesini izlemek için:

https://www.youtube.com/watch?v=H5B3kKraX0w

Yazarın Diğer Yazıları

Şota Arstaa yaşamını yitirdi

Abhazya'nın tanınmış eğitimcisi, dilbilimci, Abhazya Bilimler Akademisi’nin önceki başkanlarından, akademisyen, 1. derece devlet onur nişanı sahibi Şota Arstaa 95 yaşında yaşama veda etti. Şota Arstaa,...

Vladislav Ardzınba anıldı

İstanbul Abhaz Kültür Derneği, Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı, Abhazya Savaşı’nın başkomutanı Prof. Dr. Viladislav Ardzınba'nın ölümünün 14. yıldönümünde anma programı düzenledi.

‘Kahramanlar Yetiştiren Anneler’

Gudauta’ta bulunan Abhazya Halkının Vatanseverlik Savaşı Devlet Müzesi’nde 7 Mart’ta “Kahramanlar Yetiştiren Anneler” başlıklı bir sergi açıldı. 16 Mart’a kadar açık kalan sergide, 1992-1993...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img