Ermeni yazarların kaleminden ‘Podron’

0
22

Anadolu Kültür’ün pod-tiyatro projesi Podron’un ilk oyunu Türkçe ve Ermenice olarak yayımlandı. “Podcast” ve Ermenice “tiyatro” (tadron) kelimelerinden türetilen ismiyle Podron projesi, bazıları yalnızca arşivlerde kalmış, bazıları daha yakın tarihlerde İstanbul’da sahnelenmiş oyunlara yer veriyor.

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e farklı zamanlarda üretilen metinleri Podron projesiyle dijital dünyayla buluşturan Anadolu Kültür, Ermeni yazarlara ait oyunları Türkçe ve Ermenice olarak seslendirmek üzere sanatçıları bir araya getiriyor.

Proje kapsamında yayımlanan ilk oyun, Dr. İkna Sarıaslan’ın kaleme aldığı, Boğos Çalgıcıoğlu ve Yeğya Akgün tarafından seslendirilen ‘Günbatımında Todori’ oldu. Oyun, İstanbul’un Fenerbahçe semtinde bulunan Todori’nin Meyhanesi’nde geçiyor. Todori, oğlu Stavro ve damadı Filip’le bir sofra kurarken, Üsküdar’dan Bedros Turyan, Ortaköy’den Hagop Baronyan, Kadıköy’den Cenap Şahabettin, Ahmet Haşim ve birçok yazar ve sanatçı, zaman zaman Madam Anahid’in akordeonu ya da Gomidas’ın ezgileri eşliğinde Todori’nin Meyhanesi’nde buluşuyorlar.

Oyun, Anadolu Kültür’ün web sitesi, YouTube kanalı ve Podron’un Spotify kanalı üzerinden dinlenebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz