Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Kafkasyalı öğrenciler Şamil Vakfı’nda buluştu

Türkiye’de eğitim gören Kafkasyalı öğrenciler, İstanbul’da buluştu. Kafkas Vakfı ve Şamil Eğitim ve KültürVakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik, Şamil Vakfı’nın Kadıköy’deki merkezinde gerçekleşti. Etkinlikte, kökenleri Kafkasya’ya dayanan Türkiye vatandaşı öğrenciler ile Kafkasya’dan gelen öğrencilerin kaynaşması amaçlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kafkas Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Arıhan, geçmiş dönemde üç kez yapılan programın önemine dair açıklamalarda bulundu.

Birçok farklı ülkede birçok dilleri konuşan Kafkas insanının birleştirici bir tarih ve kültürel varlığından bahseden Arıhan, “Kafkasyalı olmak bizi birleştiren en önemli husus. Hedefimiz Kafkas kardeşliğimizi pekiştirmek ve bu duygumuzu herkese ilan etmektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kafkasyalı öğrencilerimizle Kafkasya’dan gelen öğrencileri bir araya getirmek, onları kaynaştırmak da görevimiz. Bu sayede Türkiye ve Kafkasya arasındaki yüzlerce yıllık kardeşlik ilişkilerini geleceğe dönük kalıcı biçimde artırmak istiyoruz” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları

«Аҧсуа Аџьыка»

Сақариа Хәаахәҭра-Ааглыхра Апалата (SATSO) адҵааларала, Аҭырқә Патент-Марка Наплакы, «Аҧсуа Аџьыка» ахьӡ, Сақариа ақалақь ишатәу иӡбаны, иақәшаҳаҭит. «Аҧсуа Аџьыка» аншьан нацла, Сақариа ахьӡ аҿы ианҵо...

Сымсым Аҧсуаҭҵааратә Институт акадр аҿы

Аҭҵааҩы-Ашәҟәҩы Сымсым Селчуқ Сол, Аҧсуаҭҵааратә Институт адиректор Арда Ашәба инапаҵаҩрала, Мшаҧымза 1 инаркны институт акадр далахәхит.

Аекологиатә тренинг мҩаҧысит Хәаԥ ақыҭа

Аҵареи, асоциалтә активреи, агәабзиарахьчареи рзы АААК аҟәшеи, ААУ аекологиеи аҧстәқәа рморфологиеи ркафедра аметодист, арҵаҩы еиҳабы Маиа Цыбулевскаиеи иацырҵоит ақыҭа школхәыҷқәа рзы аекологиатә тренингқәа рымҩаҧгара....

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img