Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Salihli: Çerkes Düğünü

Tanışıklığın artırılması ve dostluğun pekiştirilmesi amacıyla Salihli Çerkes Grubu tarafından düzenlenen etkinliğe kalabalık bir katılım oldu. 16 Şubat günü gerçekleştirilen etkinliğe Manisa Çerkes Kültür Derneği Başkanı Abdullah Hırçıner de katıldı.
Salihli Çerkes Grubu adına konuşan Kafkas Dernekleri Federasyonu Salihli Temsilcisi Bülent Örs, “Çerkes sürgün ve soykırımından sonra Çerkeslerin büyük çoğunluğu 155 yıldır Türkiye topraklarında yaşıyor. Çerkesler, Türkiye bahçesinin çok renkli çiçekleridir. Çiçekler ne kadar bakımlı olursa bahçe o kadar güzel olur. Çok kültürlülük toplumsal zenginliktir” dedi ve amaçlarının Çerkes kültür ve dilinin yaşatılması olduğunu söyledi.
Olga Canset Turay tarafından çalıştırılan Salihli Çerkes Oşhamafe Halk Dansları Topluluğu’nun yaptığı gösteri izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Gecenin sonunda ise gençler ve büyükler mahalli düğün/ceug yaparak gönüllerince eğlendiler.

Yazarın Diğer Yazıları

«Аҧсуа Аџьыка»

Сақариа Хәаахәҭра-Ааглыхра Апалата (SATSO) адҵааларала, Аҭырқә Патент-Марка Наплакы, «Аҧсуа Аџьыка» ахьӡ, Сақариа ақалақь ишатәу иӡбаны, иақәшаҳаҭит. «Аҧсуа Аџьыка» аншьан нацла, Сақариа ахьӡ аҿы ианҵо...

Сымсым Аҧсуаҭҵааратә Институт акадр аҿы

Аҭҵааҩы-Ашәҟәҩы Сымсым Селчуқ Сол, Аҧсуаҭҵааратә Институт адиректор Арда Ашәба инапаҵаҩрала, Мшаҧымза 1 инаркны институт акадр далахәхит.

Аекологиатә тренинг мҩаҧысит Хәаԥ ақыҭа

Аҵареи, асоциалтә активреи, агәабзиарахьчареи рзы АААК аҟәшеи, ААУ аекологиеи аҧстәқәа рморфологиеи ркафедра аметодист, арҵаҩы еиҳабы Маиа Цыбулевскаиеи иацырҵоит ақыҭа школхәыҷқәа рзы аекологиатә тренингқәа рымҩаҧгара....

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img