Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

‘Vatansız’

Yönetmen Esra Yıldız’ın “Vatansız” belgeseli, Boston’da 13-23 Kasım tarihlerinde düzenlenen 17. Türk Belgesel ve Kısa Film Festivali’nde Kurt Fendt, Peter Keough ve Erin Trahan’dan oluşan jüri tarafından özel mansiyon ile ödüllendirildi. 

Festival yönetimi tarafından yapılan duyuruda ödüllendirilen film şöyle tanıtılıyor: “Vatansız, 12 Mart 1971 askeri darbesinden sonra Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan ve 1982 yılında vatandaşlıkları iptal edilen iki muhalif gazetecinin, Doğan Özgüden ve İnci Tuğsavul Özgüden’in hikâyesidir. 

Belgesel, 1974 yılından bu yana Brüksel’de sürgünde yaşayan Doğan Özgüden ve İnci Tuğsavul Özgüden’in kurucusu oldukları çok kültürlü eğitim merkezi Ateliers du Soleil’de (Güneş Atölyeleri) ayrımcı ideolojilerden arınmış bir dünya vizyonlarını nasıl yaşama geçirdiklerini anlatıyor.” 

Yazarın Diğer Yazıları

Tarihte Bu Ay Mayıs 2024

Mayıs 1917 Kuzey Kafkasya Dağlı Halkları Birliği Merkez Yürütme Kurulu’nun seçilmesi 01 Mayıs İşçi Bayramı Pazar Anneler Günü 21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgün ve Soykırımı (Tsitsekun) 11...

KAFDAV konferansları devam ediyor

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından Berat Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Hayat...

Gençlik zexesi

Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği “Gençlik Zexesi” 20 Nisan’da Susurluk Demirkapı Köyü’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte bilgi, dans, sandalye kapma ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img