Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

En yüksek kadın aday oranı Yeşil Sol Parti’de

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili açıkladığı milletvekilliği kesin aday listelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
EŞİK’in açıklamasında, “Meclis eşit temsilden yine çok uzak olacak. ‘Kadınlar siyasete girmek istemiyor’ iddiasını çürüten çok sayıda kadın aday adayı olmasına rağmen, birçok partinin kesinleşmiş listelerinde çok az sayıda kadına yer verildiği, büyük bölümünün de seçilemeyecek yerlere konularak listelerdeki kadın oranının yapay şekilde yükseltildiği görülmektedir” denildi.

Milletvekili listelerinde kadın aday oranı en yüksek parti, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (yüzde 43.50), ikincisi ise Türkiye İşçi Partisi (yüzde 42.13).
Kadın adayı en az olanlar ise Milliyetçi Hareket Partisi (yüzde 15.17), hemen ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (yüzde 18.67) geliyor.

Yazarın Diğer Yazıları

KAFDAV konferansları devam ediyor

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından Berat Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Hayat...

Gençlik zexesi

Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği “Gençlik Zexesi” 20 Nisan’da Susurluk Demirkapı Köyü’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte bilgi, dans, sandalye kapma ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Çerkes Osmaniye Köyü’nde piknik ve şenlik

Manisa’nın Çerkes Osmaniye Köyü’nde gerçekleştirilecek olan “20. Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği”nde Manisa Çerkes Kültür Derneği Kafkas Halk Dansları Topluluğu ile İzmir Çerkes...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img