‘Nart Hazineleri’ Nalçik’e hazırlanıyor

0
543

Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan ve Kafkasya ile diasporadaki çocuk ve gençlerin katılımını amaçlayan, 3.Uluslararası Resim Yarışması ve Festivali’nin heyecanı şimdiden başladı.

Çocukları yarışmaya hazırlamak üzere, İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde yapılan atölye çalışması Ahmet Özel, Mine Bağ ve Cihat Bage tarafından yürütüldü.

Mart ayının 14 ve 21’inde yapılan atölye çalışmalarında, yarışma için resim üretmek isteyen çocuk ve gençler, ünlü ustalar eşliğinde birbirinden güzel resimler yaptı.

Bir sonraki hafta da, İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde gerçekleştirilen aylık kahvaltıda “Nart Hazineleri” adı verilen yarışma için üretilen eserler sergilendi ve sahipleri tanıtıldı.

Söz konusu resim yarışması, merkezi Kabardey-Balkar’ın başkenti Nalçik’te bulunan, sanatçı (ressam/stilist) Albina Tajeva’nın kurucusu olduğu Albina Tajeva Fonu tarafından düzenleniyor. Etkinliğe, Moskova Ulusal Sanat Evi, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı destek veriyor. Yarışmanın ana teması; Kafkasya’ya ilişkin mitolojik, folklorik motiflerden oluşuyor.

 

Sayı : 2010 04