Ankvab’a saldırıya tepki yağdı

0
445
Ankvab’a düzenlenen saldırıyı protesto etmek amacıyla Sohum, Gudauta, Tkuarçla ve Oçamçira’da mitingler düzenlendi. Mitinglere katılınlar bugüne kadar Ankvab’a düzenlenmiş olan suikast girişimlerinin hiç birinin aydınlatılamamış olmasından dolayı tepkilerini dile getirdiler.
Ankvab’a düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Birleşik Abhazya Partisi bir açıklama yayınladı. Saldırının ancak Abhazya ve Abhaz halkının düşmanları tarafından gerçekleştirebileceğinin vurgulandığı açıklamada, “Ankvab demokratik yolla, Sergey Bagapş’ın ölümünün ardından Abhazya Devlet Başkanı seçilmiştir. Kendisi, tüm enerjisini, tecrübesini ve bilgisini genç Abhazya devletinin geleceği için harcamaktadır. Abhazya halkı devlet başkanlarının önderliğinde Abhazya devletinin güçlenmesi, her bir vatandaşının yaşam kalitesinin artması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Kimsenin bu tür terör eylemleri ile hiçbir şey elde edemeyeceğine ve suçluların cezalandırılacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Muhalif Abhazya Milli Birlik Forumu partisi de devlet başkanını hedef alan terör eylemini kınadı. Milli Birlik Forumu açıklamasında güvenlik güçlerine yönelik sert eleştirilere yer verdi: “Yalnız sade vatandaşların değil Abhazya Devletinin üst düzey yetkililerinin bile yaşam ve güvenliğinin garanti altında olmadığı şartlarda bağımsızlığımızın tanınması temin etmek zor olacaktır. Ankvab’a yönelik daha önceki saldırıların faillerinin bulunamaması açığa çıkarılmaması milli güvenlik sisteminin olmayışını ve güvenlik organlarının yetersizliğini doğrulamakta, bu da istikrarsızlığa sebep olmaktadır”.
Abhazya Parlamentosu milletvekili Batal Kobahiya, “Bu tür saldırıların Ankvab’ın şahsına değil güvenliğimize ve istikrarımıza yönelik saldırılar olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle belirli güçler bizim bazı ülkeler tarafından tanınan bağımsız bir ülke olmamızdan hoşnut değil. Barış ve istikrarı hedeflememiz birilerinin hoşuna gitmiyor” dedi.
Abhazya gençlik ve spor komitesi Başkan Yardımcısı Gudis Agrba ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ülkenin her yerinden gençler, protesto gösterilerine destek olmamız için bize başvuruyor. Ankvab, halkımızın kendi ayakları üzerinde durarak iyi bir yaşam sürmesi için en çok sorumluluk alan az sayıdaki insandan biri. Ancak buna engel olmak isteyenler var. İçişleri Bakanlığı’na bir an önce bu suçu açığa çıkarmaları için sesleniyoruz”. (ajanskafkas)

 

Sayı : 2012 03