Abhaz ulusu efsane lideri andı

0
462
Abhazya Kurtuluş Savaşının Başkomutanı, Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Devlet Adamı Vladimir Ardzınba ölümünün ikinci yılında tüm Kafkas Dernekleri’nde, anavatan Abhazya’da ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle anıldı.
İstanbul’da yaşayan Abhazlar ve Ardzınba sevdalıları 4 Mart’ta, İstanbul Kafkas Abhazya Kültür Derneği’nde bir araya geldi. Radikal Gazetesi Dış Haberler Müdürü Gazeteci-Yazar Kafkasya ve Ortadoğu Uzmanı Fehim Taştekin, Abhazya Bağımsızlık Savaşı sırasında Abhazya’da bulunarak savaş dönemini izleyen ve Türkiye kamuoyunu bilgilendiren Gazeteci-Yazar Nazım Alpman’ın konuk olduğu programda, Abhaz Parlamentosu’ndan temsilciler de gecede hazır bulundu. Konukların Ardzınba ve savaş sürecine ilişkin tanıklıklarını anlattığı anma programında Abhazya Parlamentosu Alpman Ve Taştekin’i “Axdz-apşa” ile ödüllendirdi. Liyakat Madalyaları Abhazya’nın Türkiye temsilcisi Vladimir Ayüzba tarafından takdim edildi.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi’ndaki anma iseVladimir Ayüzba’nın ev sahipliğinde Temsilcilik Ofisi’nde yapıldı. Anmaya, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğundan Nikolai Viktorovich Kuzovenko, Vakıf ve Dernek temsilcileri ile Kafkas -Abhazya Dayanışma Komitesi üyeleri katıldı.

Halklar dayanışmalı”

Ankara Abhaz Kültür Derneği’ndeki törenin açış konuşmasını Dernek Başkanı Cahit Kale yaptı. Ardından M. Ayhan Ciba daha sonra sırayla Ayhabılar Kurulu Başkanı Osman Akyol ve Av. Sefer Berzeg de birer konuşma yaptı. Sefer Berzeg konuşmasında Vladislav Ardzınba’nın 27 Ocak 1993’deki tarihi konuşmasına atıf yaparak, Kafkasya’daki kardeş halkların bir arada dayanışma içerisinde olmalarının gerekliliğine işaret etti.

Sayı : 2012 03

Yayınlanma Tarihi: 2012-03-01 00:00:00