KAFFED’in çözüm arayışı

0
394

Suriye’deki Çerkeslerin durumu ve yapılabilecekler konusunda KAFFED yetkilileri, Rusya Büyükelçisi Vladimir İvanoviç İvanovsky ile bir kez daha görüştü.

Görüşmeye KAFFED Genel Başkanı Vacit Kadıoğlu ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Yıldız Şekerci, Hasbi Yılmaz ve Genel Koordinatör Betül Dinçer katıldı. Görüşmede Büyükelçiye diasporada yaşayan Çerkeslerin talepleri iletildi. Suriyeli Çerkeslerin durumları ile ilgili olarak Kabardey’de geri dönüş için verilen ve dolan 450 kişilik kontenjanın arttırılması, Suriye’den dönüş yapmak isteyenlerden savaş durumunu göz önüne alarak vize istenmemesi, oturum harçlarının alınmaması, Kosova örneğinde olduğu gibi dönmek isteyenlerin bir an önce Anavatana taşınmalarının Rusya tarafından sağlanması talepleri iletildi.

Ayrıca, Büyükelçiye Suriyeli Çerkeslere Rusya yasalarında var olan soydaşlar yasasının uygulanması ve bu haklı taleplerin bir an önce yerine ulaştırılması gerektiği ısrarla belirtildi. Rusya Devletinin kendi soydaşı olan ve Anavatanlarına dönmek isteyen Çerkesler ile ilgili somut olumlu adımlar atmasını beklediklerini anlatan KAFFED yetkilileri, bunun takipçisi olacaklarının bilinmesini istediler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz