Rusya’nın ‘soykırım’ iki yüzlülüğü

0
407

Daha önce Polonyalılardan özür dileyen Putin’den sonra, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Başkanı Valentina Matvienko da, Ermenistan’a yaptığı ziyarette soykırım kurbanları anısına yapılan anıtı ziyaret etti. Ancak, Rusya Devlet yetkilileri Çerkes soykırımını kabul etmek bir yana, Kazakları yeniden göreve çağırarak, soykırım politikasını yeni versiyonuyla sürdürmekten çekinmiyorlar

Resmi ziyaretinde Ermenistan’da bulunan Rusya Federasyonu Federal Meclisi Başkanı Valentina Matvienko’nun başkanlığındaki heyet, Ermeni Soykırımı Kurbanları Anıtı Zizernagapert’i ziyaret etti. Matvienko, anıta çelenk bıraktı ve Soykırım kurbanlarını anmak için saygı duruşunda bulundu.

Heyet ayrıca enstitüsü müdürü Dr. Hayg Demoyan’ın refakatinde Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü’nü de ziyaret etti. Matvienko, daha önceki ziyaretinde buraya diktiği hatıra ağacına su verdi.

Valentina Matvienko, gazetecilere bir açıklama yaparak, ‘‘Osmanlı döneminde yaşanan soykırım tüm insanlığa ve uygarlığa karşı yapılan büyük bir cinayet. Rusya 1915 yılındaki bu cinayeti böyle nitelendiriyor. Bu Ermeni halkının tarihinde trajik bir facia. Milyonlarca suçsuz insan hayatını kaybetti. Rusya binlerce Ermeni’ye sahip çıktı, Ermenistan’a yardım etti. Bence bu tür olayların tekrarlanmaması için unutulmaması lazım.’’ diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz