Türkler Ayrılmalı / Ruslar Da

0
495

Orta Asya’dan bin yıl önce gelip, Bizans’ı yıkmışsın, Viyana önlerine gitmişsin, Bosna’yı almış Eflak-Boğdan’ı üçyüzyıl yönetmişsin veya her neyse. Hicazı-Mısır’ı, Kuzey Afrikayı-Yemen’i almış iktidar sürmüşsün. Çadırdan gelip, Sinan’a Selimiye’yi-Süleymaniye’yi yaptırmışsın. Kırımda Ruslardan çok daha zarif binalar yapmışsın. Mostar köprüsü senin eserin.

Nef’i / Nedim saraylarında şiir söylemiş. Muhteşem Süleyman senin ecdadından biri. Avrupa’yı ürkütmüşsün. Damascus Bazaar bizzat senin ecdadın tarafından inşa edilmiş. Daha ne olsun?

Tamam, son yüzyıl sıkıştın Anadolu’ya, ürktün. Ermenileri kıydın, Rumları sürdün, bir Kürtler kaldı ne yapacağını bilemediğin. Ki bunlar Anadolu’nun esas sahipleriydi. Hadi Çerkesi-Arnavutu-Gürcüleri göçmen sayalım, Laz milletini bilmiyorum. Tutturmuşsun bu Kürtleri bitireceğim diye???

Bitirebildiğin de yok, itiraf et.

Artık senin ne kompleksin kaldı ki? Viyana’yı kuşatan Kürt var mı yahut herhangi bir Laz padişahı? Çerkes milletinden medrese kurmuş biri varmı şu âlemin bildiği. Sen yapmışsın bütün bunları, daha ne istiyorsun?

Sana ne? Kürtlerin nasıl yaşayacağından. Kürtler, çevrede kırk milyon Kürt nüfustan bahsediyor. Yani Türkler şöyle mi düşünüyor; Apo bu Kürtlerin yönetimini eline geçirirse eğer; kıyar bu gariplere, yakar-yıkar-öldürür-koruyayım bunları?‘’Bu iyilik hareketleri’’ bu nedenle mi sahiden?

Sana ne!

Kürtler, kırk milyon içinden kendilerini yönetecek bir kadro bulamaz mı yani? Böyle düşünmek Kürtlere hakarettir bir defa, öyle değil mi? Sadece Kürtlerin oy kullanacağı bir referandumla, Kürtler kendi yollarını seçsinler. Ayrılmak istiyorlarsa amenna.

Türkler çok zenginleşir ben size söyleyeyim. Ayrıca çok özgürleşir. Kürtlere gelince, onların uzun ince bir yolları var. Birkaç Apo devirmeden özgürleşmeleri zor gözüküyor. Zenginleşmeleri ise tamamen tanrının inayetine bağlı.

Türkler artık unutsun Muhteşem Süleyman’ı, Orta-Asyalı göçebeler Galata’ya tutunmuş, altına metro inşa ediyorlarsa daha ne olsun? Az şey mi?

Kendimizi aldatmayalım; Kürtler bunu istiyor. Kürtler için TRT şeş kurup, Kürtçe seçmeli ders muhabbeti yapmak akıntıya kürek çekmekten başka bir şey değil. Yetmeyecek bütün bunlar.

Bırakınız geçsinler. Türkler için çok daha ucuz olur ve üstelik çok daha saygın.

Ruslar da ayrılmalı Kafkasya’dan. Bir kazançları yok, sürekli zarar ediyorlar. Çeçenya’da 400 tank yitirmişler, yirmi bin Rus ölmüş-ne gerek var? Kuban ovası ne işine yarıyor Rusların?

Çerkesler ister adam gibi bir düzen kurar/medeniyete dahil olur, isterse birbirlerini yer, onlara ne?

Biraz, böyle mi baksak bu durumlara?

CARI.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz