Veda

0
787

Necdet Hatam’ın davetiyle CircassianCanada (CC) sitesinde 2007 başlarında başlayan yazı maceram, Cherkessia.net, JIneps ve nihayet Özgür Çerkes sitesiyle beş yıldır sürüyor. Bu zaman zarfında yedi yüz kitap sayfası yazı yazmış durumdayım aşağı yukarı. CC’den ayrıldığımdan beri, zihnimde geliştirmeye çalıştığım internet dergisi yeni şekillenmeye başladı ve birkaç arkadaşım tarafından destek gördü.

Çerkesler dünyası ile ilgili, bütün kurum ve örgütlere eşit mesafede,bilgi ve düşünce üretmeye yönelik bir uğraşın içine girmeye çalışacağız. Bu güne kadar üretilmiş bilgi ve birikimimize saygı duyarak tabi.

İşimizin pek kolay olmadığı ortada. Ama bizim kuşaklara böyle bir görev düşüyor galiba. Bizim beceremediğimiz şeyi, yeni kuşakların becerebilmesine olanak sağlamak, elden geldiğince yardımcı olmak. Amaç bu. Elbette siyaset konuşulacak-yazılacak burada ama siyasi amaçları olmayacak bu derginin. İçimizden aktivistler-siyasetçiler çıkacak belki ama derginin amacı ne aktivizm nede siyaset.

Demokrasi ve Özgürlükler esas şiarı olacak bu derginin,Çerkesler ve bütün insanlık için. Ve birde düşünce-yazı kalitesi esas.

Bu düşüncelerle tüme varım esasıyla başlayacağız hayata. Sırtımızda bagajlarımız yok.

Bu anlamda, bu güne kadar yazı yazdığım yayın gruplarında bana özenle davranan arkadaşlarımın hepsine minnetlerimi sunarım. CC’de Kuban Seauhmann’a, Cherkessia.net’te Ragıp Mete ve Nurhan Fidan’a, Jıneps’te SerapCanbek ve Yaşar Güven’e, Özgür Çerkes sitesinde Erol Karayel’e.

Yine hepsiyle ilişki içinde olacağımızı ve görüş alışverişinde bulunacağımızı umuyorum.

GUŞIPS’de buluşmak üzere………….. Elveda. CARI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz