Kısa… Kısa… Kısa…

0
420

“Kafkasya Rusya’yı besleyebilir”

Çerkesk’te düzenlenen Kuzey Kafkasya sosyo- ekonomik kalkınma toplantısında konuşan Rusya Başbakanı Medvedev, “Bölgenin tarım olanakları o kadar geniş ki, ürettiği kaliteli, organik ürünleriyle sadece kendini değil, ülkenin önemli bir bölümünü de besleyebilir, hatta küresel gıda pazarında pozisyon kazanabilir. Bunun için ürettiğiniz ürünleri tüketicilerin beğenisine sunmanız gerekmektedir” dedi.

Bölgede tarımcılık ve hayvancılık alanlarının geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Başbakan, bölgeye yatırımcı çekmek amacıyla uygun koşulların yaratılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Kuzey Kafkasyalıların kullandıkları elektrik paralarının ödenmemesini de kritik bir durum olarak değerlendiren Başbakan, elektrik tüketicilerinin tedarikçilere olan borcunun 20 milyar rubleye ulaştığını hatırlattı. (gazetem.ru)


Kuzey Osetya: Yolsuzlukta silovikler birinci

Kuzey Osetya Soruşturma İdaresi Başkan Yardımcısı Kazbek Mamayev, 2012 değerlendirmelerinin yapıldığı basın toplantısında, ülkede en fazla yolsuzluğun güvenlik organları içinde olduğunu kaydetti.

Mamayev’in ifadesine göre, 2012’de yolsuzlukla ilgili 358 soruşturma yürütüldü, 53’ü mahkemeye taşındı ve 59 yetkili isim yargılandı. Bu göstergelerin 2011’e göre çok yüksek olduğu, yolsuzluk kapsamı içinde tespit edilen zararın üç milyon rubleden fazla olduğu kaydedildi. (ajanskafkas)


Saakaşvili’ye yumurtalı saldırı

Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili’nin istifasını isteyen bazı Gürcü kuruluşları, Zugdidi Bölgesi’nin Narazeni köyü yakınlarında yol kapatma eylemi yaparak devlet başkanının otomobiline yumurta attı. Yaklaşık 20 gösterici, Saakaşvili’nin halkla görüşme yapacağı yapacağı ‘Kültür Sarayı’na giden yolu kapattı. Saakaşvili, köydeki bir eve misafir olmakla yetindi.


Kabardey-Balkar: Doğum oranında rekor artış

Kabardey-Balkar’da 2012’de dünyaya gelen bebek sayısı son beş yılın en yüksek rakamına ulaştı. Geçen yıl Kabardey-Balkar’da 13 bin 289 bebek dünyaya geldi.

Rusya Federasyonu Sosyal Sigorta Fonu gözlem bilgilerine göre, yeni doğan sayısı son beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yeni doğan bebek sayısındaki artışın yanı sıra çok çocuklu aile sayısı da artıyor: 2012’de dünyaya gelen bebeklerin yaklaşık dörtte biri, ailelerin üçüncü veya dördüncü çocukları oldu. (ajanskafkas)


İnguşetya: Gençlik örgütleri atanmış başkan istemiyor

Bölge başkanlarının doğrudan seçim dışında bir yolla göreve gelmesine itiraz eden İnguşetya Gençlik Örgütleri Koordinasyon Konseyi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e başvuruda bulunarak, bölge parlamentolarına başkanlık seçimleri yerine atama usulüne devam etme yetkisi veren kanun değişikliğinin iptal edilmesini istedi.

Koordinasyon Konseyi, halk tarafından seçilmemiş, bölge gerçeklerinden kopuk başkanların hem bölgesel hem federal yönetime güveni zayıflattığını düşünüyor. Konseyin başvurusunda “Hiçbir bölgesel parlamento başkanlık seçim şeklini belirlememeli” ifadesi yer alıyor.

Aralık 2011’de kurulan Koordinasyon Konseyi’nin bünyesinde Gençlik Hükümeti, Birleşik Rusya Gençlik Hareketi, Gençlik Parlamentosu, Genç Girişimciler Birliği gibi örgütler yer alıyor. (ajanskafkas)

 

Sayı : 2013 03

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz