Suriye’den Adıgey’e 407 kişi geldi

0
385

Suriye’den Adıgey’e dönüş yapan ailelerden 20’den fazlası köylerdeki evlere yerleşti, 200’den fazlası geçici ikamet iznini aldı ve bazıları da iş bulup çalışmaya başladı.

Yurttaşlarla İlişkiler Komitesi’nin Yurttaşlarla İlişkiler Bölümü başkanı Fatima Paranuk, Suriye’den Adıgey’e bugüne kadar 407 kişinin geri dönüş yaptığını açıkladı. Paranuk “36 kişi yeni geldi. Geçici ikamet izni almak için 259 kişi başvuruda bulundu, 207 kişi bu izni aldı. 2013 yılı için Adıgey’e 450 kişilik kota ayrıldı. Gelenlerin çoğunluğu kişisel yardımlarla Maykop’ta kiralanan evlerde kalıyor” açıklamasında bulundu.

20’nin üzerinde ailenin köylere yerleştiğini kaydeden Paranuk, “Birçok vatandaş evlerinin ücretsiz kullanmaları için geri dönüşçülere tahsis etti, bazıları akrabalarının yardımıyla bazıları da kendi imkanlarıyla ev sahibi oldu” dedi.

Birçok kişinin iş bulup çalışmaya başladığını kaydeden Paranuk’un verdiği bilgilere göre, çoğunluk inşaat, elektrik işleri, şoförlük gibi alanlarda iş bulabiliyor. Dil problemi yüzünden kendi uzmanlığında iş bulabilenler birkaç kişiden ibaret. Çok sayıda kişi de çiftliklere çalışmaya gidiyor.

Krasnodar Kray Adıge Xase sivil hareketi Başkanı Asker Soht, Tahtamukay bölgesi Panahes köyünde Suriye’den geri dönüş yapan 12 ailenin altı eve yerleştirildiğini kaydetti. Soht “Yakında iki kişilik bir aile gelecek ve onlar da ayrı evlere yerleştirilecek. Şu anda Panahes’de geri dönüşçülerin yaşayacağ üç evin daha tadilatı bitmek üzere” dedi. (ajanskafkas)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz