“Rusya halkı, yoksulluğa alışıyor”

0
653

“Rusya’da yoksulluğuna razı olan insanların sayısı giderek artıyor” Bu tespit devlet kontrolündeki Rusya Bilimler Akademisi’ne ait. Rusya Bilimler Akademisi’nin araştırmasına göre, Rusya’da bugün yoksulların üçte birinden fazlası maddi durumunu düzeltebileceğine inanmıyor.    Rusya’da yoksulların yüzde 21’i durumunu düzeltmek için tek seferlik gelirlere, yüzde 14’ü fazla mesaiye, yüzde 12’si farklı işlerde çalışmaya umut bağlıyor. Gelir seviyesini artırmak için kalifiye seviyesini yükseltmesi gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 5.

Araştırmaya göre, ülkede yoksulların yüzde 36’sı gelir seviyesini artırmak için elinden hiçbir şey gelmeyeceğine inanıyor. Son 10 yılda karamsarların oranının yüzde 10’dan fazla arttığı görülüyor.   Rusya Bilimler Akademisi’nin incelemesine göre, Rusya’da bugün halkın çoğu aylık geliri 8 bin 848 rublenin altında olanların yoksul kategorisine girdiğini düşünüyor.

Ankete göre halkın yüzde 23’ünün geliri bu rakamın altında.   Rusya’da bugün devletin belirlediği yoksulluk sınırı 7 bin 95 ruble (yaklaşık 228 dolar), asgari ücret ise 5 bin 205 ruble (yaklaşık 167 dolar)

Sayı : 2013 08