“No Sochi” belgeselinin özel gösterimi

0
1133

“No Sochi” belgeselinin İstanbul özel gösterimi gazeteciler, akademisyenler ve İstanbul’da yaşayan Çerkeslerden oluşan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Levent Kültür Merkezi’nde yapılan özel gösterimde yoğun katılım sebebiyle belgesel iki seans halinde izleyiciler ile buluştu. Her seansın ardından gerçekleştirilen söyleşiler esnasında izleyiciler, Yönetmen Didem Şahin ve belgeselin ana karakteri Aydan Çelik’e sorularını sorma imkanı buldu.

Çerkes olan yazar ve çizer Aydan Çelik’in gözünden Çerkesler’in Soçi Olimpiyatları’ndan nasıl etkilendiklerini anlatan “No Sochi” belgeseli aynı zamanda Çerkesler’in olimpiyat, soykırım ve Soçi üstüne duygu ve düşüncelerini aktarmaya çalışıyor. “No Sochi” aktivistlerinin mücadelelerini de detaylı bir şekilde anlatma çabası içinde olan belgeselde Rus tarafının görüşlerine de yer veriliyor. Soci gerçeğini tüm yönleriyle irdelemeye çalışan No Sochi’de, aktivistlerin karşı karşıya kaldıkları baskılar da izleyicilere sunuluyor.

Didem Şahin’in Al Jazeera Türk için yönetmen ve yapımcılığını yaptığı belgesel, daha önce Uluslararası Al Jazeera Belgesel Film Festivali’nde finale kalmıştı. 16 Aralık Pazartesi akşamı gerçekleştirilen gösterimin ardından açıklama yapan Didem Şahin, “No Sochi”nin; Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde, üniversitelerde ve yurt dışında birçok gösterim yapacağını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz