“Darbeye Karşı Demokratik Direniş”

0
507

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bakırköy Halk Pazarı’nda “Darbeye Karşı Demokratik Direniş” mitingi düzenledi. Mitinge HDP’li vekillerin yanısıra, HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de katıldı.
Darbeye Karşı Demokratik Direniş mitingi, geçen sene HDP’nin Diyarbakır mitingine düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

Mitingde konuşan Demirtaş, 7 Haziran’dan bu yana yaşananlara değinirken, 7 Haziran seçimleri öncesi 160 teşkilatlarının saldırıya uğradığını hatırlattı. Demirtaş, dokunulmazlıklarının kaldırılmasına, Gezi direnişine, sokağa çıkma yasaklarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diplomasıyla ilgili tartışmalara değinerek, “Onlarca yıldır gizli ajandaları ile sinsi bir şekilde saraydaki zatın öncülüğünde hareket eden bir grubun hazırlık yaptığını da biliyoruz. Sivil toplum alanında kendine bağlı sivil toplum örgütü oluşturmuş. Devlet içinde devlet oluşturmuş. Bir din devleti hazırlığı değil bu. Bu şekilde tanımlarsak eksik kalır. AKP dini diye bir şey var. Haşa kendine has bir peygamberlik yarattı” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz