Roma’da Abhaz Kültür Enstitüsü açıldı

0
535

Yabancı bir ülkedeki ilk Abhaz Kültür Enstitüsü, İtalya’da açıldı. Dirmit Gulya’nın adı verilen enstitünün Roma’daki açılışını Abhazya Dışişleri Bakanı Vyaçeslav Çirikba gerçekleştirdi. Açılış törenine Abhazya’dan katılan heyette Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Tania, Dışişleri Bakanlığı Fransa Resmi Temsilcisi Cemile Dündar ve Dışişleri Enformasyon Bölümü Başkanı Tengiz Tarba da yer aldılar.

Törende konuşan Viyaçeslav Çirikba, Dirmit Gulya Abhaz Kültür Enstitüsü’nün temel amacının Abhaz halkının kültür, sanat, tarih ve geleneklerini yurtdışında tanıtmak olduğunu söyledi. Törende ayrıca “Avrupa-Abhazya Derneği”nin göreve başlaması da kutlandı. 2015 yılında kurulan dernek, Avrupa’da Abhaz pasaportu ile tescil edilen ilk resmi kuruluş olması açısından da önem taşıyor.

Törende günün bir diğer etkinliği de, üç ayda bir basılacak ve Abhazca, Rusça, İtalyanca ve İngilizce olmak üzere dört dilde yayınlanacak olan “Bugünkü Abhazya” gazetesinin ilk sayısının tanıtımıydı.

Açılış törenine ayrıca İtalya Cumhuriyeti ve Vatikan’ın halk temsilcileri, Rusya Federasyonu’nun İtalya’daki akredite bilimsel topluluğu ve Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti diplomatik temsilcileri katıldı. (altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz