Kafkas Gençlik Kar Festivali

0
665

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanöaraş Kafkas Kültür Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen 1. Kafkas Gençlik Kar Festivali Göksun’da gerçekleştirildi.
Göksun Yantepe Mahallesi Arslanbey Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen 1. Kafkas Gençlik Kar Festivali’ne AKP Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği yönetimi ile diğer Kafkas dernekleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü ve Kafkas Derneklerinin işbirliği ile gerçekleştirilen vatandaşların kar üzerinde kayak yapıp gönüllerince eğlendiği festivale Göksun Çerkes Derneği, Afşin Çerkes Derneği ile çevre il, ilçe ve mahallelerden bin civarında insan katıldı.
Dünyanın en büyük Çerkes Bayrağının, Yantepe diye adlandırılan yamacın üzerine açılması ile başlayan festivalde Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hakan Aydemir’in açılış konuşması, Yürüyüş Kortejin oluşturulması, Kortejin yamaçta açılan Adigey bayrağına yürüyüşü ve kayak yarışmaları yapıldı.
Festival alanında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç birlik ve beraberliğin önemine değinerek 2018 yılında yapılması planlanan festivalin daha detaylı yapılacağını dile getirdi. Göksun Belediye Başkanı Coşkun Aydın ise yaptığı konuşmada Kafkas kökenli vatandaşlarla kopmaz bağlar oluştuğunu belirterek organizasyona emek veren herkese teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz