‘’Yaşayan Diller Eğitimi’’ Toplantısı

0
511

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) okullarda seçmeli anadil eğitiminin önündeki engelleri aşmak üzere yaptığı çalışmalar sonuç verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ile yapılan görüşmelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel’in başkanlığını yaptığı “Yaşayan Diller Eğitimi” toplantısı yapıldı.

Adigece, Abazaca, Gürcüce, Lazca, Boşnakça ve Arnavutça ile Kürtçe konusunda ilgili STK’lar ve öğretim görevlilerinin katıldığı toplantıda, KAFFED’i Genel Başkan Yaşar Aslankaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Dizdarlar temsil etti.

Genel Başkan Yaşar Aslankaya, Kiril bazlı Adigece ve Abazaca öğrenimi alanında yaşanan son gelişmeleri ve karşılaşılan sorunları aktardı. KAFFED’in çözüm önerilerini sundu.
Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, okullarda seçmeli anadil dersinin teşvik edilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini, materyal temini ve öğretici eğitimi konusunda da destek olacaklarını bildirdi.

Cem Gençoğlu, seçmeli dersler içerisinde “Yaşayan Diller”in tercih edilmesini teşvik amacıyla yakında bir kamu spotu hazırlanacağını bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz