İstanbul Bilgi Üniversitesi çatısı altında yürütülen, İstanbul’da Kültürel Çeşitliliğin Sivil Toplum Aktörlerini Güçlendirme ve Kapasite Geliştirme projesinin final etkinliği olan “İstanbul Kültür Şenliği”, 27-28-29 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Anadolu Kültür iş birliği ile Açık Toplum Vakfı ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu desteğinde yürütülen proje kapsamında, 22 Şubat’ta “Çoğul İstanbul Medyası” adlı bir sergi yapılmıştı.
Koordinatörlüğünü İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Bülent Bilmez’in yaptığı projenin final etkinliği olan ve Jıneps gazetesinin de katıldığı şenliğin açılışında Çoğul İstanbul Medyası Paneli ve İstanbul Kültürleri internet sitesinin tanıtımı da yapıldı.
İstanbul’un farklı dil, inanç ve kültürlerinin bir araya geldiği şenlik kapsamında atölyeler, tanıtımlar, kısa film ve belgesel gösterimleri, şiir dinletileri ve konserler gerçekleştirldi.
Şenliğe katılan kurumlar
Aras Yayıncılık, Dersim Araştırmaları Merkezi, Dersim Gazetesi, Dersim Yayınları, Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği, GOR Hemşin Kültür Dil Tarih Dergisi, Hemşin Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği (HADİG), Hünkar Basım Yayın, İsmail Beşikci Vakfı, İstanbul Kafkas Kültür Derneği, Jıneps Gazetesi, Kafkas İnguş Dostluk Derneği, Kovara Bar, Kürt Araştırmaları Derneği, Laz Enstitüsü, Lazika Yayın Kolektifi, Laz Kültür Derneği, Nûbihar, Osmanlı Türk Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi, Rum Cemaat Vakıfları Derneği, Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı, Zaza Dil ve Kültür Derneği