Çerkes Kültür Evi yeni binasında

0
726

Çerkes Kültür Evi’nin açılışı, Yaşam Vadisi 2. Etap’ta Adigey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Murat Kumpıl, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelışev, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yıldız Şekerci ve Çerkes Kültür Evi Başkanı Ömer Çötok’un katılımı ile gerçekleşti.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık açılış konuşmasında Çerkes kültürünü yaşatacak olmalarından dolayı mutluluğunu paylaşırken Adigey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kumpıl de aynı duygularla iki ülke arasında güzel bağlar kurmak adına çalışacaklarını belirtti.

Beylikdüzü Belediyesi’nin jesti

Jıneps’in görüştüğü Çerkes Kültür Evi Başkanı Ömer Çötok, Çerkes Kültür Evi’nin 2014 yılında faaliyete başladığını belirterek şunları söyledi: “Dönemin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Başkan Yardımcısı Mehmet Murat Çalık ile yaptığımız görüşmelerde kısa-orta-uzun vadedeki hedeflerimizden söz etmiş, Beylikdüzü ve civarındaki Çerkesleri bir araya getirebileceğimiz bir mekâna ihtiyacımız olduğunu belirtmiştim.
Ekrem İmamoğlu ve Mehmet Murat Çalık’ın tasarlayıp hayata geçirdiği Yaşam Vadisi’nde Çerkes Kültür Evi’ne de bir bina tahsis edildi.
Ekrem İmamoğlu ayrıca KAFFED’in organize ettiği ‘21 Mayıs’ta Anavatan’ etkinliklerine birkaç yıl boyunca kişisel olarak sponsorluk da yaptı.”

Nalmes ve İslamey konserine büyük ilgi

Açılışın ardından Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Adigey Cumhuriyeti’nin ünlü gruplarından Nalmes ve İslamey sahneye çıktı.
Şölen tadında geçen dans ve müzik gösterilerinin ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Adigey Cumhurbaşkanı Murat Kumpıl’a çiçek ve plaket takdim etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz