Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü

0
658

Kafkas Araştırma, Dayanışma ve Kültür Vakfı (KAFDAV), aile/sülale ve/veya köy/yerleşim halkının tarihi konusunda gençlere yönelik olarak bir araştırma yarışması düzenlemektedir. Yarışma 30 yaş ve altı gençlerin katılımına açıktır.
Yarışmada Kuzey Kafkasya kökenli bir ailenin/sülalenin ve/veya köy/yerleşim halkının bilinebilen en eski zamandan başlanarak günümüze kadar tarihinin ortaya konulması amaçlanmaktadır.
Seçilecek aile/sülale ve/veya köy/yerleşim halkının sürgün öncesi Kuzey Kafkasya’daki konumu ve durumu; ne zaman ve ne şartlarda sürgünün gerçekleştirildiği; Anadolu’da yerleşim, tutunma ve varlığını sürdürme yolunda verilen mücadele; nesilden nesile alınan yol ve bugünkü durum şeklinde bir sıralama uygun olacaktır. Çalışmada aile/sülale ve/veya köy/yerleşim halkının geçen asırlardan günümüze, Kuzey Kafkasya’dan Anadolu’ya ve varsa başka ülkelere sürgün edilmesi hikayesi; gidenler, kalanlar, ortaklıklar, farklılıklar, dağılmalar, toplanmalar incelenecektir. Araştırma bilimsel esaslara uygun bir şekilde kaleme alınmalıdır. Tarih, Sosyoloji, Sosyal Antropoloji ve Sosyal Psikoloji’nin veri ve yöntemlerinden yararlanılmalıdır.
Türkiye’den, Kafkasya’dan ve diğer ülkelerdeki resmi ve özel arşivlerden belgeler kullanılması, sözlü tarih yapılması, verilen bilgilerin doğru kaynaklara dayandırılması, ortaya konulacak çalışmanın belge, fotoğraf, soy ağacı vs şeklindeki görsel malzemelerle desteklenmesi çalışmanın kalitesini arttıracak ve ödül değerlendirmesinde göz önüne alınacaktır.
Sunulacak çalışmanın bibliyografya dahil en az 4.000 en fazla 6.000 kelime olması, ekte gösterilen yazım kurallarına uygun bir şekilde hazırlanması ve araştırmacının özgeçmişi ile birlikte 01 Aralık 2019 tarihine kadar elektronik ortamda (doc, docx, odt veya pdf formatında) kafdav@gmail.com adresine yarışma başlığını da içeren kısa bir bilgi ile KAFDAV’a gönderilmesi gerekmektedir. Çalışma görsel (resim, hartita vb) içeriyorsa, metin içerisinde yer alan bu görseller ayrıca zip dosyası olarak gönderilmelidir. Yarışmacı çalışmasını daha önce yayınlamadığını ve başka bir yere sunmadığını taahhüt etmelidir. KAFDAV Bilim Kurulu üyelerinden oluşacak jürinin değerlendirmesi sonucunda, birinciliği kazanan esere 5.000 TL, ikinciliği kazanan esere 3.000 TL, üçüncülüğü kazanan esere 1.500 TL verilecektir.
Yarışma sonuçları 31 Aralık 2019 tarihinde açıklanacak, daha sonraki bir tarihte düzenlenecek törenle ödüller sahiplerine dağıtılacaktır.
Dereceye giren ve KAFDAV Bilim Kurulu’nun uygun bulduğu çalışmalar KAFDAV tarafından kitap olarak veya web sayfasında yayınlanacaktır.

NOT: Yarışmaya katılmak isteyenler KAFDAV Araştırma Kütüphanesinden (http://kutuphane.kafdav.org.tr/) yararlanabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz