155 yıldır adalet bekleyen insanlık suçu: Tsitsekun

0
741

Tsitsekun’un (Çerkes Sürgün ve Soykırımı) 155. yıldönümü anavatan ve diaspora ülkelerinde anıldı.
21 Mayıs’ta, Türkiye’deki farklı çevre, kişi, kurum ve kuruluşlardan önceki yıllara oranla daha fazla destek mesajı geldi.

KAFFED

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafından Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anma Programı, 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç ve Babalı köylerinde düzenlendi.
Karaağaç Köyü mezarlığındaki anıt ile tarihi mezarlık alanındaki anıt ziyaret edilerek başlayan programın ilk bölümünde KAFFED Genel Başkanı Yıldız Şekerci bir konuşma yaptı ve sonrasında dualar okundu.
Anma etkinliğinin ikinci bölümünde Babalı Köyü Merkez Camii önünde “Sürgün Aşı” iftar programı düzenlendi. Program öncesi Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan
Programa Kültür Bakanlığı adına Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş da katıldı.
Farklı şehirlerdeki derneklerden gelen binlerce katılımcının oluşturduğu meşaleli kortej Babalı sahiline geldikten sonra denize çelenk bırakıldı. Anma programında söylenen ağıtlardan sonra Çerkes dili, kültürü ve kimliğinin sonsuza kadar yaşayacağını simgeleyen Nart Ateşi yakıldı ve sembolik mezar taşı nöbeti tutuldu.

Kartal Sürgün Anıtı

İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin düzenlediği anma etkinliği kapsamında, 21 Mayıs akşamı Kartal’daki Sürgün Anıtı’nda buluşuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz