KAFFED Gençlik Çalıştayı yapıldı

0
965

KAFFED Gençlik Çalıştayı’nın ikincisi, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden üye derneklerin gençlik komisyonlarının ve üniversitelerdeki öğrenci topluluklarının (UNİKAF) temsilcileri ile 1 Şubat 2020 tarihinde Ankara’da yapıldı. Federasyon merkezinde yapılan toplantıya 85 genç katıldı.
Federasyonumuzun Nart Akademi Komisyonu’nun organizasyonuyla yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan Genel Başkanı Yıldız Şekerci, gençlerin özgür düşüncelerine önem verdiklerini, topluma ve kurumlarımıza katacaklarının farkında olduklarını, birlikte daha güzel çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi.
Çalıştayda “Kurumlarımız ve Toplumumuz Akademik Araştırma Yarışması”na katılan gruplar alfabetik sırayla sunumlarını yaptılar. Gruplar araştırma çalışmalarının bulgularını ve bu bulgular çerçevesinde geliştirdikleri önerileri katılımcılarla paylaşarak, gelen soruları yanıtladılar.
Toplantıda Nart Akademi Komisyonu adına konuşan Prof. Dr. Erol Taymaz, gençlerin derlediği bilgilerden elde edilen verilerin genel analizini aktardı.
Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde Nart Akademi planlama sunumunun ardından yapılan forum ile Akademinin konu başlıklarına ve yöntemine dair kararlar katılımcılarla birlikte alındı.
Çalıştayın ikinci kısmına katılan Kafkas Araştırma, Kültür ve Dayanışma Vakfı (KAFDAV) Başkanı ve KAFFED Kurucu Genel Başkanı Muhittin Ünal, KAFFED’in kuruluş süreci ve gençlerin kuruma katkıları hakkında bir konuşma yaptı.
Merkezi ilk örgütümüz olan Kafkas Derneği’nin (KAFDER) Kurucu Genel Başkanı Aslan Arı’nın hayatını konu olan biyografi kitabı “Zor Yıllar”ın yazarı Metin Bozkurt kitap hakkında bilgi vererek, katılımcılara KAFFED ve KAFDAV tarafından hediye edilen kitapları imzaladı.
(kaffed.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz