Uluslararası Hrant Dink Ödülü Kavala ve Hassan’a verildi

0
680

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün 12’ncisi, 15 Eylül Salı akşamı Hrant Dink Vakfı sosyal medya hesaplarından yayımlanan çevrimiçi törenle sahiplerini buldu. Ödülü, Türkiye’den Osman Kavala ve Mısır’dan Mozn Hassan aldı.
Şebnem Bozoklu ve Alican Yücesoy’un Türkçe; Ece Dizdar’ın İngilizcede sunuculuğu üstlendiği törene 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı ev sahipliği yaptı. Gecede performanslarıyla Arto Tunçboyacıyan, Can Bonomo, Dialog Project, Kalben, Kudsi Erguner ve O.F.F. yer aldı.
Kadın hakları savunucusu Mozn Hassan, Mısır’dan gönderdiği konuşmada “Kadınlara ve diğer savunmasız gruplara yönelik her türden ayrımcılığa karşı verdikleri mücadeleler vesilesiyle bu ödülü alan, dünyanın çeşitli yerlerinden feministlerin arasına katılmış olmaktan onur duyuyorum” dedi.
İnsan hakları savunucusu Osman Kavala ise cezaevinden ilettiği mektupta “Farklı toplum kesimleri, farklı ülkelerde yaşayanlar arasında oluşmuş önyargıların, aklı kullanarak, konuşarak ve dinleyerek aşılabileceğine inanıyorum” cümlesiyle diyaloğun önemini vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz