‘Etnik ayrımcılık söylemleri son bulmalıdır’

0
596

Bozüyük CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin’in 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili sosyal medya paylaşımı tepkilere neden oldu


Bozüyük CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin, federasyonumuzun ve Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneği’mizin girişimleri ile görevden alınmıştır.

Nuran Kamalı Şahin’in yaptığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi anmaları ile ilgili sosyal medya paylaşımında Çerkeslere yönelik etnik ayrımcılık suçunu alenen işlemesi toplumumuzda infiale neden olmuştur. Biz Çerkesler, Çanakkale Savaşı dahil bu ülkenin savunulduğu tüm cephelerde, nüfusumuz ile kıyaslanamayacak kadar büyük fedakârlıklarla katkı vermiş bir halkız. Bu yönü ile paylaşım tarihi gerçeklerle de çelişmektedir.

Türkiye’nin pek çok şehri gibi Bozüyük de farklı kimliklerin bir arada yaşadığı bir şehirdir. Başta temsil makamında olan kişiler olmak üzere, hepimizin toplumsal barış ve huzura özen göstererek karşılıklı saygı içerisinde birarada yaşamayı öncelikli sorumluluk olarak görmemiz gerekmektedir.

Bu çerçevede, adı geçen kişinin paylaşımına ilişkin toplumumuzun tepkisi federasyonumuz tarafından Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneğimiz ile koordineli şekilde ilgili mercilere iletilmiştir.

Yapılan çalışmalar ve toplumumuzun kararlı tepkisi sonucu, adı geçen kişi görevden alınmıştır.

Benzeri olayların tekrar yaşanmaması için başta siyasi partiler olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların etnik ayrımcılık söylem ve uygulamalarının önlenmesi konusunda gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz. Toplumsal barış ve huzura herkes azami özeni göstermelidir.

Kafkas Dernekleri Federasyonu

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz