‘Eşitlikçi Feminizm’ yayın hayatına başladı

0
725

Eşitlikçi feminizmi savunan kadınların bir araya gelerek oluşturduğu ‘Eşitlikçi Feminizm’ mecrası internet üzerinden yayın hayatına başladı.

Eşitlikçi siyaset, güncel, çeviri, analiz, LGBTİ+, işçiler, üniversite, lise başlıkları etrafında yayın yapacak olan site, eşitlik mücadelesinden yola çıkarak tüm güncel gelişmeler ışığında, yükselen kadın kurtuluş mücadelesinin amaçlarını, ayrışmalarını ve yönünü belirlemek amacını taşıyor. Kadınlara yayın hayatında yeni bir soluk kazandırmayı hedefleyen site, kadın dayanışmasıyla katkıya da açık.

http://esitlikcifeminizm.org/ adresinden yayına başlayan ‘Eşitlikçi Feminizm’, yayımladıkları metinde şu ifadelere yer verdi:

“Kadın kurtuluş mücadelesinin dünya çapında yükselişe geçtiği bir dönemin içinden geçiyoruz. Toplumsal ilişkiler değişiyor. Kadınlar değişiyor, erkek egemenliği geriliyor. Ama biz sadece bu tarihsel eşitsizliği geriletmek ile yetinemeyiz. Onu kökünden söküp atmak istiyoruz. Feminizm, eşitliğin mücadelesidir. Eşitliği sağlamanın yolu tüm eşitsizliklere karşı olmaktan geçer. Bugün dünyada patriyarkal kapitalist sistem hüküm sürüyor.

Kapitalizmin devasa eşitsizlikler ve felaketler ürettiği koşullarda, bunun kenarından dolaşarak, sadece kadınların kurtuluşunu sağlamak mümkün değil.

Kadın kurtuluş mücadelesinde yorulmak bilmeden mücadele eden kadınların yönünü ve yöntemlerini tartışmaya çalışacağız. Kapsayıcı eşitlikçi feminizm bugün kadın hareketindeki fikri ve örgütsel daralmanın yolunu açmayı hedefliyor. Bu mücadeleye düşüncesi ve emeğiyle omuz veren herkesin yolu açık olsun…”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz