Neler oldu?

0
626

Kobane Davası 14 Haziran’a ertelendi

Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobane Davası’nın 2’nci duruşmasının 3’üncü oturumu Sincan Cezaevi kampüsünde, 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Demirtaş ve DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Avukatların savunmasıyla devam eden duruşmada yaşanan ihlal ve usulsüzlüklere dikkati çeken avukatlar, heyetin çekilmesini istedi ancak reddi hâkim talepleri reddedildi. Tutukluluk hali ve adli kontrol kararlarının devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 14 Haziran 2021 tarihine erteledi. (Birgün)

 

Ağar ve diğer sanıklar yeniden yargılanacak

İstinaf mahkemesi, aralarında Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken’in olduğu 19 sanığın, 18 faili meçhul cinayetten yeniden yargılanmasına karar verdi.

Ağar ve diğer sanıklar yeniden yargılanacak. 5 Nisan’da oybirliği ile alınan karar, bazı avukatlara 23 Mayıs’ta tebliğ edildi. (Gökçer Tahincioğlu/T24)

 

Suç örgütü liderinden iddialar

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayımladığı videolar ile iddialarını sürdürüyor. 90’larda Mehmet Ağar ve Korkut Eken ile birlikte çalıştığını söyleyen Peker, gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesinin ilk kendisinden istendiği, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın kokain işinde olduğu, Uğur Mumcu cinayetinin arkasında Mehmet Ağar’ın bulunduğu gibi gündeme bomba gibi düşen iddialarda bulundu. (Birgün)

 

13 Baro’dan ortak açıklama

Adıyaman Barosu, Ağrı Barosu, Batman Barosu, Bingöl Barosu, Dersim Barosu, Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Şanlıurfa Barosu, Şırnak Barosu ve Van Barosu ortak açıklama yaparak yargıyı göreve çağırdı. Yapılan açıklamada, “Kamuoyunun son haftalarda yoğun bir biçimde tartıştığı Sedat Peker isimli şahsın kendi Youtube kanalından yaptığı açıklamalar karşısında Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesi hukuk devletinin bir gereğidir. Nitekim demokratik hukuk devleti olmanın ön koşulu, yasama, yürütme ve yargı erklerinin  birbirinden tamamen ayrı olması ve yargının bağımsız hareket edebilmesidir” denildi.

 

“Validebağ Korusu ranta kurban edilmemeli”

Validebağ Korusu Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi tasarısıyla yeniden gündeme gelen proje kapsamında otopark, aydınlatma direkleri, festival alanı yapılmak isteniyor. Mahalleli tepkili…

26 yıldır Validebağ Korusu’nun bulunduğu mahallede yaşadığını ve sık sık koruyu ziyaret ettiğini ifade eden Aysel Hoşgit, yıllardır korunun yok edilmek istendiğini ancak tüm girişimlere karşı koyduklarını söyledi. Hoşgit, verilen mücadele sayesinde korunun Sit Alanı olarak tescillendiğini belirterek, “Koru için sunulan projeler hayata geçirilseydi, yaşama büyük zarar verirdi. Burası İstanbul’un tek koru özelliği taşıyan yeri” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz